Τα καλύτερα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό σε κάθε τύπο μαλλιών

Ο σωστός καθαρισμός που χρειάζονται τα μαλλιά μας από την (αφρικανική) σκόνη, τα καυσαέρια και άλλους ρυπογόνους παράγοντες.

hair istock

Μπορεί πολλές γυναίκες να δίνουν μεγαλύτερη βάση στο styling των μαλλιών τους ή στο κούρεμα / χρώμα που θα κάνουν, είναι εξίσου σημαντικό ωστόσο να ακολουθείται ένας βαθύς καθαρισμός καθώς μόνο έτσι θα λάμψουν πραγματικά. Όπως ακριβώς και το πρόσωπό μας, έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται καθαρισμό σε βάθος, διαφορετικά κανένα μαλακτικό προϊόν δεν θα "δουλέψει" σωστά, ενώ η τρίχα θα βαρύνει με αποτέλεσμα να μην έχουν διάρκεια τα χτενίσματα. 

Μαδάς ή υποφέρεις από τριχόπτωση; Αυτά είναι τα 10 κορυφαία σαμπουάν και λοσιόν που πρέπει να δοκιμάσεις

Μάλιστα, το σωστό είναι να επενδύεις χρόνο και στο τριχωτό, καθώς από εκεί ξεκινούν όλα. Ένα καθαρό και υγιές τριχωτό έχει ως αποτέλεσμα πιο λαμπερά και δυνατά μαλλιά συνολικά - και όχι το αντίστροφο. Έτσι, προτείνουμε να βάλεις στη ρουτίνα σου ένα καλό, ποιοτικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό του τριχωτού - και, κατ' επέκταση, της τρίχας - έτσι ώστε να απομακρύνονται αποτελεσματικά όλοι οι ρύποι, σκόνη, βακτήρια, νεκρά κύτταρα και τυχόν υπολείμματα styling προϊόντων που παραμένουν στους θύλακες κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά ή άτονα.

Το scalpcare είναι ο νέος hot τρόπος για να έχεις υγιή μαλλιά: 4 τρόποι να το κάνεις σωστά

Ειδικά με το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που επικρατεί στην ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνεται σωστός και βαθύς καθαρισμός της τρίχας, καθώς η σκόνη την επιβαρύνει και την αφυδατώνει, οδηγώντας σε ξηρότητα και ξηροδερμία τα μαλλιά.

Αφρικανική σκόνη: Πώς να καθαρίσεις και να προστατέψεις το πρόσωπό σου

Δες τα δικά μας αγαπημένα σαμπουάν για καθαρά, υγιή μαλλιά:

 

Clean Balance Deep Cleansing Shampoo, Schwarzkopf BC

Clean Balance Deep Cleansing Shampoo, Schwarzkopf BC

Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό για όλους τους τύπους μαλλιών. Απομακρύνει τη συσσώρευση προϊόντος, τα κατάλοιπα και τους ρύπους, αφήνοντας στα μαλλιά μια υγιή αίσθηση φρεσκάδας .

 

Dercos Minéral Soft για βαθύ καθαρισμό, Vichy

Dercos Minéral Soft για βαθύ καθαρισμό, Vichy

Το σαμπουάν καθημερινής χρήσης Minéral Soft της σειράς Dercos τονώνει και καθαρίζει σε βάθος την τρίχα, προσφέροντας απαλά και λαμπερά μαλλιά, μετά από κάθε χρήση.

Scalp Advanced Anti-Oilness Dermo-purifier, L'Oréal Professionnel

Scalp Advanced Anti-Oilness Dermo-purifier, L'Oréal Professionnel

Εμπλουτισμένο με 3% AHA, προσφέρει έναν βαθύ καθαρισμό στην επιφάνεια του τριχωτού ενισχύοντας την παραγωγή νέων κυττάρων. Η απαλή, τζελ σύνθεση του απομακρύνει τα υπολείμματα styling και τη συσσωρευμένη λιπαρότητα, χαρίζοντας μια πιο φρέσκια και καθαρή αίσθηση στο τριχωτό. Μετά από 1 μόνο εφαρμογή προσφέρει 78% λιγότερη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Specifique Divalent Σαμπουάν για Λιπαρές Ρίζες & Ταλαιπωρημένα Μήκη, Kérastase

Specifique Divalent Σαμπουάν για Λιπαρές Ρίζες & Ταλαιπωρημένα Μήκη, Kérastase

Σαμπουάν εξισορρόπησης για λιπαρές ρίζες και ταλαιπωρημένα μήκη. Η εξαιρετικά ανάλαφρη σύνθεσή του εξισορροπεί τη λιπαρότητα και χαρίζει υγιή όψη στο τριχωτό μειώνοντας την περίσσεια σμήγματος και τις οσμές. Καθαρίζει σε βάθος έως και +41%

Invigo Balance Aqua Pure Purifying Shampoo, Wella Profesionnals

Invigo Balance Aqua Pure Purifying Shampoo, Wella Profesionnals

Σαμπουάν που καθαρίζει τα μαλλιά σε βάθος χωρίς λιπαρότητα και ρύπους ενώ παράλληλα προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i