Μειωτική μαστού: Η επέμβαση που δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα του υπερμεγέθους μαστού

Η μειωτική μαστού γνωρίζει όλο και περισσότερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια, αφού οι νέες τεχνικές απλοποιούν σημαντικά τα πράγματα.

Μειωτική μαστού iStock

Είναι γεγονός πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει την ανάγκη για μία επέμβαση μειωτικής μαστού, εάν δε βιώνει στην καθημερινότητά της τα μεγάλα προβλήματα που μπορεί να συνοδεύουν ένα υπερμέγεθες στήθος. Ο αριθμός πάλι των γυναικών που επιλέγουν να προβούν σε μείωση του cup τους αυξάνεται διαρκώς, αφενός γιατί αίρονται πλέον σταδιακά τα ταμπού που η κοινωνία επιβάλλει στις γυναίκες για την εικόνα τους, και αφετέρου γιατί οι νέες τεχνικές έχουν απλοποιήσει πολύ τη διαδικασία του χειρουργείου.

Ποια προβλήματα θα μου λύσει η μειωτική μαστού;

Η επέμβαση μειωτικής μαστού είναι μία επέμβαση της σύγχρονης πλαστική χειρουργικής που δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με ένα πολύ μεγάλο στήθος. Πιο συγκεκριμένα, ένα υπερμέγεθες στήθος μπορεί να σχετίζεται με έντονα μυοσκελετικά προβλήματα, όπως πόνοι στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και δερματικά θέματα στην περιοχή κάτω από το στήθος, όπου ιδίως τους ζεστούς μήνες η υγιεινή είναι δύσκολη και οι ερεθισμοί συχνοί. Πέρα από τα θέματα της υγείας, οι γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος μιλούν για σημαντικούς στυλιστικούς περιορισμούς, για διαρκές αίσθημα αιδούς, καθώς και για αποκλεισμό από καθημερινές δραστηριότητες, όπως συγκεκριμένοι τύποι άθλησης και εκτόνωσης. Τέλος, ένα πολύ βαρύ και μεγάλο στήθος είναι λογικό να παρουσιάζει πτωτικές τάσεις αρκετά νωρίτερα από ένα ελαφρύτερο και μικρότερο.

Ποια είναι η χειρουργική διαδικασία;

Στόχος του χειρουργείου είναι η μείωση του μεγέθους του στήθους, μέσω της απομάκρυνσης του πλεονάζοντος μαζικού αδένα και της περίσσειας δέρματος, ενώ συχνά απαιτείται και η μείωση του μεγέθους της θηλής και η μετακίνηση της θέσης της. Η επέμβαση μειωτικής μαστού στις περισσότερες περιπτώσεις συνδυάζεται και με ανόρθωση του στήθους σε έναν χειρουργικό χρόνο για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και πιο φυσική εικόνα, αφού με την αλλαγή του cup συνήθως απαιτείται και αναμόρφωση του σχήματος και της προβολής του στήθους. Οι τομές εξαρτώνται από την τεχνική που θα επιλεγεί, όμως συνήθως βρίσκονται γύρω από την θηλή, κάτω από αυτήν και στην υπομάστια πτυχή, ενώ χαρακτηρίζονται από καλή επούλωση και μετά από λίγο καιρό είναι εντελώς ανεπαίσθητες. Η επέμβαση εκτός από τη λύση των παραπάνω προβλημάτων συνάγει και στην συνολική ανανέωση της εικόνας του σώματος, αφού ξαφνικά ο άνω κορμός δείχνει πιο ελαφρύς και πιο στητός.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό, (facebook.com/artofpossibleinstagram.com/petros_vlastarakos/). 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i