To μυαλό σου δε θέλει να γυμναστείς. Αλλά γιατί;

Κι όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον έρωτα που έχεις με τον καναπέ σου.

καναπες iStock / urbazon

Γιατί η γυμναστική είναι τόσο δύσκολη; Παρά τα πολυάριθμα οφέλη της, πολλοί δυσκολεύονται να εντάξουν τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή τους ρουτίνα. Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχει εξήγηση: Αυτή η απροθυμία επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών περιορισμών, των επιλογών του τρόπου ζωής, αλλά ακόμη και του ίδιου μας του εγκεφάλου.

Οι φυσικοί περιορισμοί και οι ανησυχίες για την υγεία μπορούν να αποτρέψουν τα άτομα από το να ασκούνται τακτικά, ειδικά αν έχουν χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά δίνει προτεραιότητα στις καθιστικές δραστηριότητες, όπως οι πολλές ώρες εργασίας και η εξάρτηση από τα μέσα μεταφοράς, καθιστώντας ευκολότερη την επιλογή της ξεκούρασης έναντι της κίνησης.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Παραδόξως, ο εγκέφαλός μας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αποστροφή μας προς την άσκηση. Εξελικτικά, οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να εξοικονομούν ενέργεια όποτε είναι δυνατόν, οδηγώντας σε μια φυσική τάση προς την ανάπαυση. Αυτό το ένστικτο μπορεί να δυσχεράνει την παράκαμψη της παρόρμησης για καθιστική ζωή και την προτεραιότητα στη σωματική δραστηριότητα.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i