Survivor All Star: Μπορείς να τρέφεσαι μόνο με καρύδα;

Η καρύδα, ψητή, ωμή και το "γάλα" της, είναι η βασική τροφή των παικτών στο φετινό Survivor All Star. Κι αν οι παίκτες εκεί την... απολαμβάνουν αναγκαστικά, εσύ μπορείς να τη βάλεις στη διατροφή σου για πολλούς καλούς λόγους.

καρύδα γάλα καρύδας νερό istock

Της... καρύδας έχει γίνει στο φετινό Survivor All Star αφού οι παίκτες που ζουν και αγωνίζονται στον Άγιο Δομίνικο την έχουν ως μόνη και βασική τους διατροφή. Κι αν αναρωτιέσαι που στο καλό βρίσκουν την ενέργεια να τρέχουν και να χοροπηδάνε νηστικοί, θα σου πω ότι οι καρύδες είναι πλούσιες σε θερμίδες, καλά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα. 

Παρόλα αυτά, όχι δεν μπορεί κάποιος σε κανονικές συνθήκες να θρέφεται μόνο με καρύδα, όσο πλούσια κι αν είναι σε θρεπτικά συστατικά. Καμία διατροφή δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης και ισορροπημένη εάν δεν περιλαμβάνει τροφές από όλες τις διατροφικές κατηγορίες και στις αναλογίες που συστήνουν οι ειδικοί. 

Διαβάστε Επίσης

Διατροφή αλά... Suvrivor

Αν το να έχεις σπίτι σου καρύδα, να τη σπας και να την τρως κομμάτι κομμάτι (γιατί είπαμε έχει αρκετές θερμίδες) το νερό καρύδας ή "γάλα" είναι μια ιδανική εναλλακτική που μπορείς να απολαμβάνεις βλέποντας την αγαπημένη σου εκπομπή. 

Και όχι μόνο θα απολαμβάνεις αλλά είναι ένα σνακ με λίγες θερμίδες και πολλά οφέλη. Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

1. Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα Το γάλα καρύδας είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο δραστηριοποιεί πολλά ένζυμα και συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και του ασβεστίου. Επίσης, βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, μειώνοντας τη φλεγμονή.

2. Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του δέρματος.

3. Συμβάλλει στη διατήρηση υγιών και δυνατών οστών Είναι πλούσιο σε φώσφορο. Ο φώσφορος είναι ένα μέταλλο, βασικό για την καλή λειτουργία των κυττάρων και του οργανισμού. Αποτελεί το 1% του σωματικού βάρους και μαζί με το ασβέστιο αποτελούν τα πλέον σημαντικά μέταλλα για τη φυσιολογική κατασκευή των οστών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση.

Μάθε εδώ περισσότερα για το νερό καρύδας.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i