Δυσκοιλιότητα: Πώς η σωστή διατροφή βοηθά στην αντιμετώπισή της

Η Dr. Μαρία Αθ. Ψωμά αναλύει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα, με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία και στην ψυχολογική διάθεση. Εκτός από το αίσθημα δυσφορίας και της αύξησης βάρους λόγω της κατακράτησης υγρών, μπορεί να προκαλέσει και σημαντικά προβλήματα όπως αιμορροΐδες ή ραγάδα του πρωκτού.

Πώς ορίζεται όμως η δυσκοιλιότητα; Όταν οι κενώσεις δεν είναι τακτικές, και συγκεκριμένα όταν ενεργείται κανείς λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να θεραπεύσουμε τη δυσκοιλιότητα όχι με φάρμακα ,αλλά με αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή.

Οι οδηγίες είναι:

1. Επαρκής ενυδάτωση. Τουλάχιστον οχτώ ποτήρια την ημέρα. Η καλή ενυδάτωση είναι επιτακτική, διότι έτσι μαλακώνουν τα κόπρανα και λιπαίνεται το έντερο.

2. Κίνηση ειδικά το περπάτημα 15-20 λεπτά την ημέρα. Αυξάνει την αιματική ροή στο έντερο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι περισταλτικές κινήσεις και η κινητικότητα του εντέρου.

3. Το σημαντικότερο όμως είναι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η οποία θα μας εξασφαλίσει τουλάχιστον μια ικανοποιητική κένωση ημερησίως.

Δες τη συνέχεια στo missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i