
Το Taste Atlas αποθεώνει την ελληνική κουζίνα, δείχνοντάς της ιδιαίτερη αδυναμία. Αυτή τη φορά, ασχολήθηκε με πιάτα που έχουν ως βασικό συστατικό τους το αγγούρι, ένα δροσερό λαχανικό που καταναλώνουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Έτσι, στη δεύτερη θέση είναι το τζατζίκι, το παραδοσιακό ελληνικό ντιπ που λατρεύουμε να τρώμε.

Τι αναγράφε στην ιστοσελίδα για το τζατζίκι
"Το τζατζίκι είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα που φτιάχνεται από γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό. Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό ντιπ ή ως ορεκτικό. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που δηλώνει ένα παρόμοιο ντιπ, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι το τζατζίκι προήλθε από το ινδικό ντιπ raita.
Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές με πιάτα όπως γύρο και σουβλάκι. Συχνά, σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος. Με την τεράστια δημοτικότητά του και το γεγονός ότι είναι ένα από τις καλύτερα καλοκαιρινά ντιπ, δεν είναι παράξενο που υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές του τζατζικιού, σε χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία".
Mάντεψε ποιο supermodel λατρεύει το τζατζίκι! (και όλα τα diet tips της!)
Συνταγή για τζατζίκι

Θα χρειαστείς:
- 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό (400 γραμ.)
- 2 - 4 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αγγούρι
- 1 κ.σ. άνηθο
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο αλάτι
Οδηγίες
- Τρίψε το αγγούρι σχεδόν κάθετα στον τρίφτη, ώστε να πάρεις μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τη καρδιά του. Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος όλη η καρδιά του θα μείνει στο χέρι σου.
- Βάλε το σε σουρωτήρι, αλάτισέ το κατά βούληση, ανακάτεψε να πάει παντού το αλάτι και άφησε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Στίψε το καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
- Πολτοποίησε το σκόρδο. Ψιλόκοψε τον άνηθο και τον δυόσμο.
- Ρίξε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο.
- Πρόσθεσε το ξύδι, το λάδι και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Δοκίμασε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον και ξύδι.
- Τέλος, ρίξε τον άνηθο και το δυόσμο.
- Ανακάτεψε και βάλε το τζατζίκι στο ψυγείο.
Συντηρείται σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες. Μετά την πρώτη μέρα, είναι ακόμα πιο νόστιμο και αρωματικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr