
Αυτή η απλή και υγιεινή κρέμα σιμιγδαλιού με πορτοκάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που θες να απολαύσεις ένα γλυκό χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη. Η συνταγή, η οποία προέρχεται από τη food blogger Άννα Χαλικιά (@anna_chalikia), είναι γεμάτη άρωμα και πλούσια γεύση, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αίσθηση παρηγοριάς σε κάθε κουταλιά.
Η βάση της είναι το σιμιγδάλι, που χαρίζει μια κρεμώδη υφή, ενώ το πορτοκάλι δίνει μια φρέσκια, ελαφρώς γλυκιά γεύση. Χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης, αυτή η κρέμα είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική αν προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά δεν θες να στερηθείς την απόλαυση ενός γλυκού.
Ένας απλός αλλά εξαιρετικός τρόπος να ολοκληρωθεί το γλυκό είναι με λίγη κανέλα πασπαλισμένη από πάνω, η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο το άρωμα και προσθέτει μια επιπλέον γευστική νότα. Κάθε κουταλιά της κρέμας αυτής είναι ιδανική για τις απογευματινές λιγούρες, προσφέροντας ισορροπία γεύσης και θρέψης.
Κρέμα πορτοκαλιού με σιμιγδάλι
Υλικά:
- 800 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη ή άλλο γάλα της επιλογής σου
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή ελαφρύ/ρευστό μέλι ανθέων
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (ή 1 μεγάλο)
- 200 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 60 γρ. φυτικό βούτυρο ή άλλο της επιλογής σου, σε κομματάκια
- λίγο κανέλα για το πασπάλισμα
Διάβασε επίσης:
Φτιάξε την αγαπημένη σου κρέμα βανίλιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Βελούδινη μους σοκολάτας με μόνο 1 υλικό
Βελούδινη μους σοκολάτας με κακάο και αυγά - Χωρίς ζάχαρη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr