
Φαντάσου να βγαίνουν από τον φούρνο μικρές, χρυσαφένιες μπουκιές που μοσχοβολάνε άνηθο και φρέσκο σπανάκι. Τραγανά απ’ έξω και αφράτα μέσα, με τη φέτα να λιώνει και να δίνει όλη της τη νοστιμιά. Ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας - είτε για σνακ στο σπίτι, είτε για να συνοδεύσεις το φαγητό σου. Είναι τόσο εύκολα και γρήγορα που θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά.
Κι αν νομίζεις ότι θα χρειαστείς μίξερ ή πολύπλοκα υλικά, ξέχασέ το. Αυτή η συνταγή από τη food blogger Νίκη (@nikis_food), γίνεται με απλά πράγματα που ήδη έχεις στην κουζίνα σου και ελάχιστο κόπο. Σε λίγα μόλις βήματα, έχεις στο τραπέζι σπανακοτυρομπαλάκια που θα ενθουσιάσουν όποιον τα δοκιμάσει.
Συνταγή για σπανακοτυρομπαλάκια
Υλικά:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 80 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 250–300 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ χτυπάς το γιαούρτι με τα αυγά.
2) Προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα, το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
3) Ρίχνεις σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχεις μια ζύμη που πλάθεται εύκολα.
4) Πλάθεις μικρά μπαλάκια, τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζεις με σουσάμι.
5) Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Διάβασε επίσης:
Τυροπιτάκια με 5 απλά βήματα - Η συνταγή για το πιο αφράτο αποτέλεσμα
Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Μόνο με τορτίγια ολικής
Συνταγή για την πιο αφράτη ντοματόπιτα που έχεις φτιάξει
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr