Hot honey: Η πιο viral συνταγή για τη σάλτσα που θα λατρέψεις

Δεν είναι τυχαία η no1 στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο!

hothoney instagram

Αν αγαπάς να πειραματίζεσαι με τις σάλτσες και τα συνοδευτικά σου, η hot honey είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να απογειώσεις τα πιάτα σου. Η αντίθεση του γλυκού με το καυτερό δίνει μια μοναδική γεύση που ξυπνάει τον ουρανίσκο και κάνει κάθε μπουκιά πιο ενδιαφέρουσα. Στάζει υπέροχα πάνω σε κοτόπουλο, πίτσες, πατάτες ή ακόμα και σε brunch πιάτα, προσθέτοντας μια παιχνιδιάρικη νότα που θα λατρέψεις. Το καλύτερο; Ένα απλό υλικό μεταμορφώνεται σε κάτι viral, χάρη στη δυνατή αντίθεση γλυκού και πικάντικου, χωρίς να χρειάζεται ώρες στην κουζίνα.

Οι σάλτσες όπως η hot honey είναι το μυστικό για να αναβαθμίσεις τα καθημερινά σου πιάτα. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σαν dip, σαν glaze ή ακόμα και σαν topping για γλυκά και φρούτα, δημιουργώντας συνδυασμούς που ξαφνιάζουν ευχάριστα. Η ευκολία της παρασκευής της σου επιτρέπει να την έχεις πάντα έτοιμη στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, ενώ οι επιλογές προσαρμογής (λιγότερο ή περισσότερο καυτερή) σου δίνουν τον πλήρη έλεγχο της γεύσης. Είναι η τάση της χρονιάς που ήρθε για να μείνει και να γίνει αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια.

Συνταγή για hot honey

Υλικά:

  • 240ml (1 φλιτζάνι) μέλι
  • 15–30ml (1–2 κουταλιές της σούπας) θρυμματισμένες πιπεριές κόκκινες ή chili flakes
  • 5ml (1 κουταλάκι του γλυκού) ξίδι μηλίτη

Εκτέλεση:

1) Ζέστανε το μέλι: Βάλε το μέλι και τις θρυμματισμένες πιπεριές σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζέστανε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 5–10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Πρόσεξε να σιγοβράσει ελαφρά χωρίς να φτάσει σε βρασμό.

2) Άφησε τη γεύση να ενσωματωθεί: Απομάκρυνε το κατσαρολάκι από τη φωτιά όταν πετύχεις το επιθυμητό επίπεδο καυτερότητας. Άφησε το μείγμα να "σταθεί" εκτός φωτιάς για επιπλέον 5–10 λεπτά για να ενισχυθεί η πικάντικη γεύση.

3) Σούρωμα (προαιρετικό): Αν θέλεις ομοιογενές αποτέλεσμα, σούρωσε το hot honey μέσω λεπτού σουρωτηριού σε καθαρό δοχείο. Αν προτιμάς περισσότερο χαρακτήρα, άφησε τις πιπεριές μέσα για rustic υφή και έξτρα kick.

4) Πρόσθεσε ξίδι (προαιρετικό): Ανακάτεψε το ξίδι μηλίτη για μια ελαφριά ξινή νότα που συμπληρώνει τη γλύκα και τη θερμότητα.

5) Άφησε να κρυώσει και φύλαξε: Άφησε την hot honey να κρυώσει πριν το μεταφέρεις σε αποστειρωμένο βαζάκι ή μπουκάλι με πρέσα. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου έως και έξι μήνες.

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε σπιτική κέτσαπ με ελάχιστα υλικά - και δε θα ξαναπάρεις από το σούπερ μάρκετ

Εύκολη συνταγή για σπιτική σάλτσα τομάτας (φτιάξε τώρα για όλο τον χρόνο)

Ποια σάλτσα ταιριάζει καλύτερα με κάθε ζυμαρικό ανάλογα με το σχήμα του;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i