Δίαιτα του Cambridge: απώλεια βάρους με ροφήματα;

Αν ψάχνεις μια γρήγορη αποτοξινωτική δίαιτα, η διατροφή που ανέπτυξε μια ομάδα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ την δεκαετία του 70 υπό τις οδηγίες του δρ Alan Howard, την οποία έχουν ακολουθήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι.

14.11.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Δίαιτα του 
Cambridge: απώλεια 
βάρους με 
ροφήματα;

Υπό μία έννοια, η δίαιτα του να τρως σαν μωρό (λατρεμένη της Tracy Anderson και την Jennifer Aniston) δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μορφή της δίαιτας του Cambridge.

Τι περιλαμβάνει: λαμβάνεις λίγες θερμίδες και μάλιστα αυτές προέρχονται από την κατανάλωση χυμών, ροφημάτων, πουρέ, σούπας φτιαγμένα και επιμελημένα από την ομάδα του Κέιμπριτζ. Υπάρχουν τουλάχιστον 6 διαφορετικά πλάνα που μπορείς να ακολουθήσεις ενώ τα αποτελέσματα απώλειας βάρους δεν είναι συγκεκριμένα, αφού έχει σημασία το πόσες θερμίδες καταναλώνεις.

Προσοχή: η εν λόγω δίαιτα αποτελεί μια μέθοδο αποτοξίνωσης και δεν πρέπει να την ακολουθείς για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων. Οι θερμίδες που λαμβάνεις ποικίλουν από 440 καθημερινά μέχρι και 1500.

Το καλό με την εν λόγω δίαιτα είναι πως λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά το σώμα οδηγείται σε μια ήπια κατάσταση κέτωσης — μια κατάσταση στην οποία ο μεταβολισμός του σώματος αλλοιώνεται και το σώμα διασπά λίπος για να έχεις την απαραίτητη ενέργεια.

Τα αρνητικά:

-Δεν μπορείς να την ακολουθείς συστηματικά

-Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να έρθεις σε επαφή με εξουσιοδοτημένο συνεργάτη αφού τα γεύματα (ειδικά στην αρχή) στηρίζονται σε επίσημα προϊόντα της δίαιτας (όπως άλλωστε συμβαίνει και με την διατροφή κι άλλων γνωστών προγραμμάτων- βλέπε Weight Watchers). Υπάρχει και στην Ελλάδα ομάδα συμβούλων του συγκεκριμένου προγράμματος (cambridgeweightplan.gr)

-Ο χυλός, τα ροφήματα & σούπες δεν είναι και τα πιο νόστιμα γεύματα.

Tα βήματα

Βήμα Πρώτο (415-615 θερμίδες καθημερινά)

Στο βήμα αυτό καταναλώνεις μόνο 3 προϊόντα της δίαιτας καθημερινά & μόνο ένα κανονικό γεύμα 200 θερμίδων.

Βήμα Δεύτερο (810 θερμίδες καθημερινά)

Εδώ καταναλώνεις 3 προϊόντα της δίαιτας και ένα γεύμα πλούσιο σε λαχανικά και γάλα.

Βήμα τρίτο (1000 θερμίδες καθημερινά)

Περιλαμβάνει 2 προϊόντα της δίαιτας (πάντα μιλάμε για ροφήματα, κρέμες,χυλό), γάλα, κανονικό πρωινό και σαλάτα για το μεσημέρι και το βράδυ.

Βήμα Τέταρτο (1200 θερμίδες καθημερινά)

Δυο γεύματα της δίαιτας και μεσημεριανό- δείπνο ελεγχόμενο σε θερμίδες.

Βήμα πέμπτο (1500 θερμίδες)

Ένα προϊόν δίαιτας, πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο και σνακ από επιλογές της δίαιτας.
Βήμα έκτο: φάση συντήρησης με 1 προϊόν δίαιτας την ημέρα και οδηγίες για υγιεινή διατροφή στα υπόλοιπα γεύματα.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece