Αλεύρι ολικής άλεσης
Φτιάχνεται εξ' ολοκλήρου από τον πυρήνα του καρπού που έχει λιγότερα λιπαρά. Επειδή τα λιπαρά μπορούν να αλλοιωθούν κατά την αποθήκευσή τους, χαλάει δύο φορές πιο γρήγορα από το λευκό. Διατήρησέ το περισσότερο: Σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή την κατάψυξη
Ελαιόλαδο:
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Φότζα στην Ιταλία εξέτασαν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και διαπίστωσαν ότι χάνει το 40% της αντιοξειδωτικής του δράσης μετά από 6 μήνες. Διατήρησέ το περισσότερο: προτίμησε να αγοράζεις ελαιόλαδο σε σκουρόχρωμο μπουκάλι παρά σε διαφανές.
Πράσινο τσάι:
Έπειτα από έξι μήνες ορισμένα αντιοξειδωτικά του στοιχεία μειώνονται κατά 32%. Διατήρησέ το περισσότερο: αποθήκευσέ το σε αλουμινένια δοχεία για να κρατάς έξω το φως και την υγρασία.
Ζυμαρικά:
Πάνω από το 80% της βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη) στα ζυμαρικά αλλοιώνεται έπειτα από 3 μήνες έκθεσης στο φως. Διατήρησέ τα περισσότερο: αγόρασε ζυμαρικά σε κουτί. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεζότα διαπίστωσαν πως το χαρτόνι τα προστατεύει καλύτερα από το πλαστικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr