Ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα; Η ειδικός απαντά…

Η διαιτολόγος Χριστίνα Σουέρεφ απαντάει στην ερώτηση αναγνώστριας σχετικά με την κυτταρίτιδα, τον καφέ, το τσάι και τις κρέμες.

09.05.2012

εχεις διαβασει

Ο καφές προκαλεί
κυτταρίτιδα; Η
ειδικός απαντά...

Ερώτηση της αναγνώστριας

Kαλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: γιατί ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα ενώ οι περισσότερες κρέμες κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν καφείνη; Το κόκκινο τσάι ενισχύει το μεταβολισμό οπως το πράσινο; Ευχαριστώ.
 

Απάντηση της ειδικού

Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον ερώτημα που έθεσες.

Πρόκειται για έναν ακόμη διατροφικό μύθο ότι ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα. Σκεπτόμενοι δηλαδή ότι η καφεϊνη έχει διουριτική δράση διαδίδεται ο ισχυρισμός ότι προκαλεί αφυδάτωση δυσκολεύοντας την αιματική- λεμφική κυκλοφορία. Σε φυσιολογικά όμως πλαίσια για μια μέτρια κατανάλωση καφέ με μια ισορροπημένη διατροφή ο ισχυρισμός αυτός δεν φαίνεται να αποδεινύεται απο επιστημονικές έρευνες.

Απο την άλλη πλευρά κάποιες μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη είναι διεγερτικός και αγγειοδιασταλτικός παράγοντας, μείωνει της δραστικότητας συγκεκριμένων ενζύμων, που αναστέλλουν την λιποδιάλυση με αποτέλεσμα να φαίνεται να ευνοεί την καύση του λίπους. Έτσι πολλές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν ως συστατικό και την καφεΐνη.

Όσο για το τσάι, πράγματι το πράσινο τσάι ενισχύει την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μαζί με τα πολλαπλά αλλα ωφέλη που συνεχίζουν να αποδεικνύονται απο πολλές μελετες. Το λεγόμενο κόκκινο τσάι (αν εννοείς το ευρέως γνωστό Roibos) πρόκειται για κάτι πιο νέο και χρειάζεται περισσότερη επιστημονική διερεύνυνση για να αποδειχθούν τα ωφέλη του ως προς τον μεταβολισμό όπως το πράσινο.

[related id="2058"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece