Πώς θα οργανώσεις τα τρόφιμα στο ψυγείο με τις συμβουλές της διαιτολόγου

Πώς να οργανώσω τα τρόφιμα στο ψυγείο μου; Η διαιτολόγος Διονυσία Αγαλιώτη μας έχει χρήσιμες συμβουλές.

unsplash unsplash

Από την Διονυσία Αγαλιώτη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Μέλος Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Μέλος Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου Εγγεγραμμένη Διαιτολόγος ΣΕΕΤΤΤΔ, Μέλος του European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD), Fb: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Διονυσία Αγαλιώτη

Ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας είναι η σωστή οργάνωση των τροφίμων μέσα στο ψυγείο.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς αποθηκεύουμε τα τρόφιμα όπως όπως πιστεύοντας ότι αφού είναι μέσα στο ψυγείο, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσής τους.

Τοποθετείς και εσύ το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Λάθος! Η αυγοθήκη σου βρίσκεται και αυτή στην πόρτα του ψυγείου; Λάθος!

Παρακάτω ακολουθεί μια εικόνα και πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις τα τρόφιμα, οργανώνοντάς τα σωστά. Βεβαιώσου ότι το ψυγείο σου είναι καθαρό, τακτοποιημένο και έχει ρυθμιστεί στους 5°C ή παρακάτω.

Το ωμό κρέας και τα πουλερικά τοποθετούνται χωριστά από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο, σε δοχεία/σακούλες και στο χαμηλότερο ράφι για να μη στάξουν επάνω σε άλλα τρόφιμα.

Πέτα στα σκουπίδια κάθε ευπαθές τρόφιμο που έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ( >2 ώρες) εκτός ψυγείου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μαγνητάκια στο ψυγείο προκαλούν τελικά καρκίνο; Αυτή είναι η αλήθεια

Ξεπαγώνουμε την τροφή που θέλουμε να μαγειρέψουμε, τοποθετώντας την στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα. Αποφεύγουμε να ξεπαγώνει στον πάγκο της κουζίνας, στον ήλιο ή στο φούρνο μικροκυμάτων

.

Πώς θα οργανώσεις τα τρόφιμα στο ψυγείο με τις συμβουλές της διαιτολόγου - εικόνα 1

Απαγορεύεται να καταψύχουμε εκ νέου οποιαδήποτε τροφή μετά την απόψυξη. Τα τρόφιμα πρέπει να μαγειρευτούν ή να πεταχτούν στα σκουπίδια αν δεν χρησιμοποιηθούν 1 ή 2 ημέρες μετά την απόψυξη. Αποθήκευσε το φαγητό στο ψυγείο αφού έχει κρυώσει, δηλαδή 1-2 ώρες μετά το τέλος του μαγειρέματος. Ποτέ μην αποθηκεύεις τα περισσεύματα των ευπαθών τροφών έξω από το ψυγείο και προσπάθησε να καταναλώνεις το φαγητό που έχει περισσέψει στο ψυγείο μέσα σε 2 ή 3 ημέρες. Βεβαιώσου ότι η πόρτα του ψυγείου είναι κλειστή σωστά ανά πάσα στιγμή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i