Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα; Ακολουθώντας αυτές τις 7 συνήθειες στη ζωή σου

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου απέναντι στη φιλοσοφία της δίαιτας και θα καταφέρεις όχι μόνο να χάσεις γρήγορα τα κιλά που επιθυμείς, αλλά και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα.

χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα iStock

Από τη δρα Μαρία Τσιάκα, ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή θεραπεύτρια, διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου απέναντι στη φιλοσοφία της δίαιτας και θα καταφέρεις όχι μόνο να χάσεις γρήγορα τα κιλά που επιθυμείς, αλλά και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα.

7 τρόποι για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της δίαιτας

1 Πέταξε τη ζυγαριά, μην επιτρέπεις σε ένα νούμερο να καθορίζει ποια είσαι και πόσο αξίζεις, αλλά και τη διάθεσή σου!

2 Σταμάτησε τη διχοτόμηση των τροφών σε "καλές" και "κακές", υιοθέτησε μια πιο ουδέτερη στάση απέναντι στην τροφή, σπάζοντας σταδιακά όλους τους άκαμπτους κανόνες της δίαιτας.

3 "Άκουσε" την πείνα και τον κορεσμό σου. Σαφώς στην αρχή θα είναι σχετικά δύσκολο να αποκαταστήσεις άμεσα τη φυσιολογία της πείνας και τουκορεσμού, καθώς επανειλημμένα απόφευγες γεύματα και αγνοούσες συστηματικά την πείνα σου. Πρώτο βήμα, κατανάλωνε συχνά και τακτικά γεύματα!

4 Αναγνώρισε τα συναισθήματά σου. Αν σε πιάσει λιγούρα και έντονη επιθυμία για φαγητό, αναρωτήσου: Όντως πεινάς ή θέλεις να ρυθμίσεις ή να καλύψεις κάποιο συναίσθημα;

5 Αναζήτησε μια ευχάριστη φυσική δραστηριότητα. Απόφευγε να χρησιμοποιείς την άσκηση ως μορφή τιμωρίας ή αντισταθμίσματος του γλυκού που απόλαυσες σήμερα. Ενεργοποίησε το σώμα σου με σεβασμό και αγάπη χωρίς απώτερο στόχο την απώλεια βάρους.

6 Αμφισβήτησε τις αρνητικές σκέψεις γύρω από την τροφή και το σώμα! Δείξε συμπόνια στο σώμα σου. Αντιμετώπισε θετικά τον εαυτό σου και τους άλλους. Πήγαινε κόντρα σε όλα τα "πρέπει" που ενισχύουν όλα τα παραπάνω.

7 Μην αναβάλλεις την πραγματοποίηση των ονείρων σου για "όταν αδυνατίσω". Σημείωσε σε μια λίστα όλα όσα θέλεις να κάνεις μόλις μειώσεις το βάρος σου και ξεκίνησε να τα κάνεις από σήμερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i