Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να καταναλώνεις με άδειο στομάχι

Το άδειο στομάχι είναι πάντα πιο ευαίσθητο και επιρρεπή στις φλεγμονές.

Καφές iStock

Πολλοί αληθείς ισχυρισμοί θέλουν διάφορες τροφές και σκευάσματα να επηρεάζουν το στομάχι, προκαλώντας προβλήματα και διαταραχές. Εκείνο όμως που σχεδόν πάντα περνάει απαρατήρητο, είναι όλα όσα καταναλώνεις με άδειο στομάχι, τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία γενικότερα. Ακριβώς για τον τελευταίο αυτό λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι δεν πρέπει να τρως, όταν προηγουμένως δεν έχεις φάει τίποτα για πολλές ώρες. Η παρακάτω λίστα θα σου φανεί χρήσιμη:

1. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι. Και αυτό γιατί, όχι μόνο μειώνεται η αποτελεσματικότητα τους αλλά μπορεί να προσκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως γαστρική αιμορραγία.

2. Καφές

Προσπάθησε να αποφύγεις τον καφέ με άδειο στομάχι, ακόμα και εκείνον χωρίς καφεΐνη. Η τελευταία διεγείρει την παραγωγή οξέος, το οποίο προκαλεί καούρα και άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, αν παραλείψεις το πρωινό ακόμη και μετά τον καφέ, θα οδηγήσεις τον οργανισμό σου σε ανεπάρκεια σεροτονίνης για το υπόλοιπο της ημέρας.

3. Τσίχλα

Το πεπτικό οξύ που παράγεται καθώς μασάς τσίχλα καταστρέφει την εσωτερική επιφάνεια του στομαχιού, ενώ παράλληλα, η υπερβολική κατανάλωση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις, όπως η γαστρίτιδα. Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει πως άνθρωποι που τρώνε συνεχώς τσίχλες προτιμούν fast-food, αντί φρούτων και λαχανικών.

4. Χυμός πορτοκάλι

Οι όξινες και σκληρές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή ερεθίζουν το άδειο στομάχι σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους έχουν γαστρίτιδα ή κινδυνεύουν να την αναπτύξουν. Για να τον απολαύσεις και να επωφεληθείς απο τα οφέλη του, είτε φάει κάτι πριν, είτε αραίωσε τον με νερό σε αναλογία 2 προς 1.

5. Αλκοόλ

Όταν πίνεις αλκοόλ χωρίς να έχεις φάει πριν, ο ρυθμός απορρόφησης του αυξάνεται κατά δύο φορές, γεγονός που οδηγεί σε σοβαρό hangover. H γρήγορη αυτή απορρόφηση επηρεάζει σημαντικά, εκτός απο το στομάχι, την καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά.

Διάβασε επίσης:

Όλα τα προβλήματα υγείας στο στομάχι: Αντιμετώπισέ τα (καούρες, φούσκωμα, παλινδρόμηση, έλκος, ευερέθιστο έντερο...)

Οι 6 χειρότερες διατροφικές συνήθειες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i