Κεφτεδάκια κοτόπουλο - κινόα με κολοκύθα και σος γιαουρτιού

Πλούσιo σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Κεφτεδάκια κοτόπουλο Caitlin Bensel

Από τη Laura Rege - Απόδοση: Βίρνα Σκουλίδη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, BSc, MSc, Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Τρόφιμα (@dietlicious.gr)

Αυτό το πιάτο είναι πλούσιo σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά πλούσιο σε βιταμίνες, προσφέρει αναζωογόνηση και
ζεστασιά.
 

Κεφτεδάκια κοτόπουλο - κινόα με κολοκύθα και σος γιαουρτιού

MΕΡΊΔΕΣ: 4
ΧΡΌΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ: 35 ΛΕΠΤΑ

Υλικά:

8 φλ. ψιλοκομμένη κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό))
5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¾ φλ. ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 αγγούρια ψιλοκομμένα
½ φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
1¼ φλ. μαγειρεμένη κινόα, σε θερμοκρασία δωματίου και καλά στραγγισμένη
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήσε την κολοκύθα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι περίπου για 25 λεπτά.

2. Χτύπησε στο μπλέντερ την ψητή κολοκύθα. Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου και το μοσχοκάρυδο και συνέχισε μέχρι να πολτοποιηθεί.

3. Φτιάξε τη σαλάτα αγγουριού: Ανακάτεψε τα αγγούρια με το ξίδι, 1 κ.σ. άνηθο και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Άφησε να μαριναριστούν.

4. Παράλληλα, ετοίμασε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, την κινόα, τον υπόλοιπο άνηθο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Πλάσε με τα χέρια σουμικρά κεφτεδάκια με το μείγμα από το κοτόπουλο (περίπου 16 κομμάτια).

5. Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι μεσαίου ύψους και πρόσθεσε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τηγάνισε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα από πάνω και να είναι καλά μαγειρεμένα στο κέντρο τους, για 8 με 10 λεπτά.

6. Σε ένα μικρό μπολ αραίωσε το γιαούρτι με 2 κ.σ. νερό (περισσότερο, αν είναι απαραίτητο) μέχρι να γίνει σταθερό. Πρόσθεσε στο γιαούρτι λίγο αλάτι.

7. Άπλωσε τον πουρέ κολοκύθας στο κάτω μέρος του πιάτου. Περίχυσε με το αλατισμένο γιαούρτι και στην κορυφή τα κεφτεδάκια και τη σαλάτα αγγουριού. Σέρβιρέ το ζεστό.

Οι σαλάτες του φθινοπώρου: 10 συνταγές με λαχανικά και φρούτα της εποχής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i