5 ελληνικά Instagram accounts με προτάσεις ισορροπημένης διατροφής για να παίρνεις καθημερινή έμπνευση

Τα eating healthy προφίλ που αξίζουν το follow σου.

διατροφη iStock

Πολλές φορές αναρωτιέσαι τι πρέπει να περιλαμβάνει μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ή ποια υλικά πρόκειται να σου χαρίζουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου, χωρίς ασφαλώς να επιβαρυνθεί με περιττές θερμίδες η σιλουέτα σου. Πολλοί θεωρούν πως για να τρέφεσαι σωστά είτε χρειάζεσαι μια ολόκληρη μέρα στην κουζίνα, κάτι που φυσικά είναι αδύνατο λόγω χρόνου, είτε πρέπει να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία σε όλα τα "χωρίς" και light προϊόντα, που παρουσιάζονται ως top υγιεινές επιλογές. Εμείς απλώς θα συμφωνήσουμε πως μια σωστή διατροφή στηρίζεται κυρίως σε έξυπνες λύσεις με ποικιλία και μέτρο. Και ποιες είναι αυτές; Γεύματα και σνακ με θερμίδες και θρεπτικά συστατικά σε επαρκείς ποσότητες και σε κατάλληλους συνδυασμούς.

Ίσως όλα τα παραπάνω να σου φαίνονται βουνό, εάν κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα στην αλλαγή των διατροφικών σου συνηθειών. Ακόμα και πλήρως εξοικειωμένη να είσαι με την ισορροπημένη διατροφή, σίγουρα θα έχεις βρεθεί στην θέση να ψάχνεις για το επόμενο healthy meal σου. Όπως για τα περισσότερα ζητήματα που σε απασχολούν, έτσι και για τη διατροφή, η λύση βρίσκεται στο χέρι σου και συγκεκριμένα στο κινητό σου. Όχι μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να σε ρίξουμε στα άδυτα του διαδικτύου, ψάχνοντας ώρες ατέλειωτες. Ένα follow είναι αρκετό στους παρακάτω 5 ελληνικούς λογαριασμούς του Instagram, όπου έμπειροι διατροφολόγοι και ειδική στη διατροφή υπόσχονται μέσα από το feed τους να σε γεμίσουν έμπνευση αλλά και να σε χορτάσουν υγιεινά σε δύσκολες στιγμές.

keep_eat_healthy

 

Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ένας ινσταγκραμικός, σούπερ υγιεινός λογαριασμός που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στους γλυκούς πειρασμούς που προτείνει. Απολαυστικές γλυκές συνταγές χωρίς ζάχαρη και περιττές θερμίδες, εύκολες στην προετοιμασία τους και μεγάλες δόσεις νοστιμιά.

dimidiet

Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου ετοιμάζει καθημερινά τα πιο ελαφριά και εναλλακτικά γεύματα, τα οποία όχι μόνο θα σε κρατήσουν χορτάτη αλλά θα εξασφαλίσουν στον οργανισμό σου πολλά θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, φροντίζει να σε ενημερώνει για την διατροφική αξία των γευμάτων που μπορείς να καταναλώσεις.

efi_koloverou_dietitian

Αν ψάχνεις πως θα αντικαταστήσεις "κλασσικά" υλικά με άλλες πιο υγιεινές επιλογές, τότε βρίσκεσαι στον σωστό λογαριασμό. Εδώ θα ανακαλύψεις πληροφορίες και συμβουλές για όλα τα "κλασσικά" τρόφιμα που πίστευες ότι είναι "αθώα" και δεν βλάπτουν την σιλουέτα σου. Plus tip: μην παραλείψεις να δώσεις σημασία στα ποιοτικά στοιχεία που συνθέτουν ένα θρεπτικό γεύμα.

Puremomentum

Συνταγές εμπνευσμένες από τη φύση, με υλικά που όλοι μας λίγο – πολύ γνωρίζουμε, όμως δεν ξέρουμε πάντα πως να συνδυάσουμε για ένα πλούσιο γευστικά αποτέλεσμα. Η χρωματική πανδαισία των πιάτων είναι απλά εντυπωσιακή.

Nutritionshines

Για τους λάτρεις των super bowls, το nutritionshines μοιάζει παράδεισος. Ποικίλοι συνδυασμοί υλικών που συνθέτουν τα πιο νόστιμα και θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια. Επιπλέον, αν στους fitness goals σου είναι να αποκτήσεις ένα υγιή και δυνατό σώμα, αυτό το eating healthy προφίλ σου δείχνει πως θα το πετύχεις μέσα από τη διατροφή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i