Τσάι μασάλα: Το αρωματικό και δυναμωτικό ρόφημα της μακρινής Ινδίας

Ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ προσφέρει ένα απολαυστικό ταξίδι αρωμάτων.

μαλασα iStock

Ξεκινώντας από τους μακρινούς και φτωχικούς δρόμους της Ινδίας, έφτασε να σερβίρεται σε αριστοκρατικά φλιτζάνια πορσελάνης, ως θεϊκό ρόφημα, που όχι μόνο προσφέρει στιγμές απόλυτης απόλαυσης στους γευστικούς κάλυκες αλλά και boost ενίσχυσης στο ανοσοποιητικό. Ο λόγος για το chai, γνωστό επίσης και ως τσάι μασάλα, το οποίο ακούς όλο και συχνότερα βαδίζοντας στα ενδότερα του χειμώνα. Το αρωματικό αυτό ρόφημα εντάσσεται στην κατηγορία των αφεψημάτων και λόγω των μπαχαρικών και μυρωδικών που περιέχει, προτιμάται ιδιαίτερα τις γιορτινές ημέρες. Και αυτό γιατί, η κλασσική σύνθεση του περιλαμβάνει μπόλικο τζίντζερ και κάρδαμο, ευωδιές συνδεδεμένες με την ζεστασιά των Χριστουγέννων.

Χωρίς πολλά υλικά και μεγάλη προετοιμασία, μπορείς να ετοιμάσεις ένα μυρωδάτο τσάι μαλάσα ακολουθώντας πιστά την παρακάτω αυθεντική συνταγή:

Υλίκα:

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο κάρδαμο

3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

3 φακελάκια τσαγιού, κατά προτίμηση μαύρο τσάι (Assam)

170ml γάλα

Εκτέλεση:

Βάλε 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Καθώς το νερό ζεσταίνεται, πρόσθεσε το τζίντζερ, το κάρδαμο και, αν χρησιμοποιήσεις την καστανή ζάχαρη και τέλος το γάλα. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμήλωσε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ώστε να σιγοβράσει με απαλές φυσαλίδες. Έπειτα πρόσθεσε τα φακελάκια τσαγιού. Αφού πάρουν μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά. Αφαίρεσε τα φακελάκια τσαγιού και σέρβιρε σε φλιτζάνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i