Cheesecake με αβοκάντο και γιαούρτι

Το επιδόρπιο που θα βελτιώσει την υγεία του εντέρου σου.

τζιζκεικ iStock

Όταν σκέφτεσαι ένα επιδόρπιο ή ένα κομμάτι γλυκό, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, μετά την έντονη επιθυμία να καταλαγιάσεις την όρεξη σου με κάτι λαχταριστό, είναι ότι περιέχει μπόλικες θερμίδες και ότι αναμφίβολα θα σε βγάλει από τον σωστό δρόμο της ισορροπημένης διατροφής ή της δίαιτας σου. Εν μέρει λογικό, ειδικά αν πρόκειται για μια έτοιμη επιλογή που δεν έχεις ιδέα τι περιέχει και σε τι ποσότητες.

Αν όμως έχεις στο νου σου το παρακάτω cheesecake τότε μάλλον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γιατί η παρακάτω νόστιμη συνταγή, όχι μόνο θα ικανοποιήσει τον απαιτητικό ουρανίσκο σου αλλά θα βελτιώσει την υγεία του εντέρου σου. Το εν λόγω γλυκό έχει ως βασικά υλικά το αβοκάντο και το γιαούρτι, δύο τροφές με πλούσια διατροφική αξία καθώς περιέχουν φυτικές ίνες και προβιοτικά.

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φέτες

¼ χυμό lime

500 γραμμάρια γιαούρτι

1/3 φλιτζάνι μέλι

3 ½ φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε κρύο νερό

300 γρ μούσλι γκρανόλα

100 γρ λιωμένο λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ 20 εκ. και στη συνέχεια στρώνουμε χαρτί ψησίματος, αφήνοντας το χαρτί να προεξέχει από κάθε πλευρά μερικά εκατοστά, ώστε να διευκολυνθείς όταν ξεφορμάρεις το cheesecake. Για την κρούστα, βάζουμε το μούσλι, το λάδι καρύδας και λίγο αλάτι στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει τρίμματα. Όταν είναι έτοιμο στρώσε το πάνω στην φόρμα και πάγωσε το στην κατάψυξη για 20 περίπου λεπτά. Ζεσταίνουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και έχοντας στύψει καλά τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά. Στο μπλέντερ ρίχνεις το αβοκάντο και το lime και τα ανακατεύεις πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το ρίχνουμε πάνω στην τραγανή βάση από μούσλι. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώσπου να δέσει καλά. Ιδανικά άφησε το όλη την νύχτα. Την επόμενη, αφαίρεσε το από την φόρμα και κόψε το σε ατομικές μερίδες / μπουκίτσες.

Κέικ με άνθη πορτοκαλιάς: Υγιεινό γλύκισμα με ονειρική γεύση εσπεριδοειδών

Cinnamon Rolls χωρίς ζάχαρη και μαγιά

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i