Κέικ με άνθη πορτοκαλιάς: Υγιεινό γλύκισμα με ονειρική γεύση εσπεριδοειδών

Τα βρώσιμα λουλούδια δίνουν συναρπαστική γεύση στις συνταγές

Κέικ με άνθη πορτοκαλιάς

Το νερό από άνθη πορτοκαλιάς είναι ένα αρωματικό λεπτό ενισχυτικό γεύσης, που προσφέρει μια ονειρική ευωδιά. Μπορείς να το προσθέσεις σε κέικ ή σε ψωμιά με ξηρούς καρπούς, σε κρέμες και σάλτσες ή σε ένα κοκτέιλ. Για καλύτερη ποιότητα αναζήτησε βιολογικό νερό από άνθη πορτοκαλιάς. Δες παρακάτω την πιο νόστιμη συνταγή για κέικ με άνθη πορτοκαλιάς.

Μερίδες: 16

Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά + χρόνος για να κρυώσει

Κέικ με άνθη πορτοκαλιάς - Υλικά:

  • 2-3 πορτοκάλια συν μερικά ακόμα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. ψιλοτριμμένο αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. ψημένο αμυγδαλέλαιο ή λάδι με ουδέτερο άρωμα
  • 2 κ.σ. νερό από άνθη πορτοκαλιάς

Δες επίσης: Πώς τρώμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης στo Shape; Γεμιστό με σύκο/ αβοκάντο/ μαρμελάδα και άλλες ιδέες για να «κλέψεις»!

Εκτέλεση

1. Βάλε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανέ τον στους 175°C. Ψέκασε ένα τετράγωνο ταψί 22-23 εκ. με λάδι σε σπρέι. Στρώσε στον πάτο χαρτί φούρνου και μετά ψέκασε το χαρτί.

2.Τρίψε από τα πορτοκάλια 1 κ.γ. ξύσμα και στύψε 3/4 του φλιτζανιού χυμό.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνε μια λακκουβίτσα στη μέση. Σπάσε τα αβγά στη λακκουβίτσα και ανακάτεψε καλά για να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό των πορτοκαλιών, το λάδι αμυγδάλου και το νερό πορτοκαλιάς. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα υγρά υλικά στα στερεά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί σου.

Δες επίσης: Pancakes με τσάι matcha: Η τέλεια συνταγή για το πρωινό σου

4. Ψήσε το κέικ σου για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πατάς ελαφρά με το δάχτυλο το κέντρο του και να επανέρχεται. Άφησέ το να κρυώσει σε μια σχάρα για 15 λεπτά. Ξεκόλλησε με ένα μαχαίρι τις άκρες του κέικ από το ταψί και αναποδογύρισέ το προσεκτικά στη σχάρα. Άφησε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Μπορείς να το γαρνίρεις με φέτες ή ροδέλες πορτοκαλιού.

* Μπορείς να το αντικαταστήσεις με λικέρ πορτοκάλι. Σ’ αυτή την περίπτωση βάλε μόνο 1 κ.γ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i