Η κορυφαία επιλογή για να καταπολεμήσεις τη λαχτάρα για γλυκό

Το σνακ που αντιμετωπίζει ικανοποιητικά την επιθυμία για ζάχαρη.

λαχτάρα για γλυκό iStock

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το τρομακτικό αυτό αίσθημα που προκαλεί η σύγκρουση της θέλησης να πετύχουμε τους fitness στόχους μας, αλλά και η επίμονη θέληση για γλυκό τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Αν και η δεύτερη δεν υπερισχύει πάντα, η κατανάλωση σκαν που θα προσθέσουν λιπαρά και περιττές θερμίδες στην σιλουέτα μας, μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση αλλά και αποτυχία στο να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Τι σημαίνει η έντονη λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά;

Οι λιγούρες για γλυκό μετά το δείπνο ή κατά την απογευματινή ώρα, πολλές φορές είναι τόσο ισχυρές και σε οδηγούν στο πειρασμό να φας την πρώτη γλυκιά λιχουδιά που θα βρεθεί μπροστά σου. Πως όμως θα αντισταθείς; Για να μπορέσεις να ξεφύγεις από αυτές ή ακόμα και να τις καταπολεμήσεις μια και καλή, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι καταναλώνεις αρκετές τροφές μέσα στην μέρα με θρεπτικά συστατικά, τα οποία δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας. Αν παρόλα αυτά, βρεθείς αντιμέτωπη με την λαχτάρα για ζάχαρη, υπάρχει ένα σκαν που μπορείς να φας χωρίς ενοχές. Και ποιο είναι αυτό; Τα δαμάσκηνα φυσικά!

Πώς τα δαμάσκηνα αντιμετωπίζουν τις λιγούρες για γλυκό;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο "Journal of Nutrition Bulletin", οι άνθρωποι που έτρωγαν σε καθημερινή βάση δαμάσκηνα, ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι, καταναλώνοντας μικρότερο αριθμό θερμίδων από εκείνους που έτρωγαν σταφίδες ή ζελέ. Επιπλέον, τα δαμάσκηνα είναι μια φυσική γλυκιά τροφή, καθώς περιέχει 3.5 γραμμάρια φυσικών σακχάρων, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ μαζί με τις φυτικές ίνες, δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας. 

Εύκολα γλυκά με λίγες θερμίδες από το διαιτολόγο (τσιζκέικ χωρίς θερμίδες και άλλες ιδέες)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i