Νηστίσιμη σαλάτα του Καίσαρα – H Caesar's στην πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή της

Γεμάτη θρεπτικά συστατικά και με λιγότερες θερμίδες, η σαλάτα αυτή θα γίνει το επόμενο on the go γεύμα σου.

σαλατα του καισαρα iStock

Πολλές φορές μια σαλάτα μπορεί να μετατραπεί από ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτη, αλλά και θα τροφοδοτήσει τον οργανισμό σου με ενέργεια. Η σαλάτα του Καίσαρα, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται στις top χορταστικές σαλάτες, λόγω της πληθώρας των υλικών που περιέχει, όμως η original εκδοχή της, δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει, εκτός από μπόλικες θερμίδες στην σιλουέτα σου.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δοκιμάσεις να φτιάξεις μια Caesar's πλούσια σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και ελάχιστο κορεσμένο λίπος; Σίγουρα ναι! Για αυτό η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου δημιούργησε μια νέα εκδοχή της αγαπημένης σαλάτας, με λιγότερες θερμίδες, περισσότερη γεύση και ιδανική για τις περιόδους νηστείας, αφού αν δεν θέλεις, απλώς δεν προσθέτεις το κοτόπουλο.

Υλικά:

Για τα ρεβύθια

220 γρ (1,5 κούπα) βρασμένα ρεβίθια

2 κγ ελαιόλαδο

1 κγ καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα

1 κγ κόλιανδρο σκόνη

1 κγ σκόρδο σε σκόνη

1/2 κγ ρίγανη

1/8 κγ πιπέρι καγιέν

Αλάτι

Για το dressing

1/2 κούπα (70 γρ) κάσιους

2 σκελίδες σκόρδο

3 κσ διατροφική μαγιά

2 κγ μουσταρδα (κατά προτίμηση ντιζόν)

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κούπα φυτικό γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Για την σαλάτα

Επίλεξε μια τρυφερή, πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, iceberg) και πρόσθεσε ότι λαχανικά επιθυμείς (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι). Μην ξεχάσεις το κρουτόν.

Εκτέλεση:

Στεγνώνουμε καλά τα βρασμένα ρεβίθια ( με χαρτί κουζίνας) να μην έχουν υγρασία. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά κι αλάτι κι ανακατεύουμε. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ρεβίθια. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 κουνώντας το ταψί ανά 10 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν συρρικνωθούν λίγο και είναι τραγανά εξωτερικά. Για το dressing πρόσθεσε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά και απόλαυσε. Πρόσθεσε κοτόπουλο αν επιθυμείς.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i