Ανθρακούχο νερό: Προσφέρει την ίδια ενυδάτωση με το μεταλλικό;

Να το καταναλώνεις αν είσαι επιρρεπής στο φούσκωμα;

νερο ανθρακούχο iStock

Η διαφορά του ανθρακούχου νερού και του νερού της βρύσης, έγκειται στο γεγονός ότι το πρώτο περιέχει τις περίφημες και γνωστές σε όλους μας φυσαλίδες. Οι τελευταίες προκύπτουν από την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δημιουργώντας το τεχνητό ανθρακούχο νερό που αφρίζει. Το ανθρακούχο νερό μπορεί να περιέχει συχνά μέταλλα, για παράδειγμα ασβέστιο και κάλιο, όπως επίσης και αρώματα, τα οποία προστίθενται τεχνητά κατά την παρασκευή του. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ανθρακούχου νερού είναι το ανθρακούχο μεταλλικό νερό, η σόδα και το νερό με τόνικ. Η πληθώρα, ωστόσο, των διάφορων τύπων νερού, συχνά δημιουργεί την απορία αν προσφέρουν πραγματική ενυδάτωση στον οργανισμό, με τους ειδικούς να απαντούν τα εξής:

Προσφέρει το ανθρακούχο νερό ενυδάτωση στο σώμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ανθρακούχο νερό μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση στο σώμα, το ίδιο αποτελεσματική όσο και το νερό της βρύσης. Σχετική μελέτη διερεύνησε την ενυδατική επίδραση 13 (μη αλκοολούχων) ποτών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρακούχου νερού, καθορίζοντας τον δείκτη ενυδάτωσης κάθε ροφήματος. Στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ανθρακούχο νερό ήταν το ίδιο ενυδατικό με το μεταλλικό νερό, ενώ ανακάλυψαν πως τα νερά που περιέχουν μέταλλα, έτειναν να είναι πιο ενυδατικά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, οι άνδρες πρέπει να λαμβάνουν 3,7 λίτρα συνολικού νερού την ημέρα και οι γυναίκες 2,7 λίτρα, ποσότητες που μπορούν να καταναλωθούν και μέσω των υγρών που περιέχουν διάφορες τροφές, όπως τα φρούτα.

Ανθρακούχο νερό VS μεταλλικό νερό:

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οποιοδήποτε από τα δύο είδη νερού καταναλώνεται με μεγαλύτερη ευκολία, μπορεί να επιλεχθεί σε καθημερινή βάση. Βέβαια, διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ανθρακούχο νερό μπορεί να περιορίσει το αίσθημα της δίψας, καταναλώνοντας έτσι μικρότερες ποσότητες νερού. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που ομολογούν το αντίθετο. Εκείνο που τονίζουν μεταξύ άλλων οι ειδικοί είναι πως αν είσαι επιρρεπής με το φούσκωμα, καλό θα ήταν να αποφύγεις την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ανθρακούχου νερού καθώς ενδέχεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τέλος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υποστηρίζουν πως και οι δύο τύποι νερού είναι το ίδιο ενυδατικοί, προωθώντας μάλιστα το ανθρακούχο σε όσους βρίσκουν το απλό νερό βαρετό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i