Υγιεινή διατροφή: 2 παράγοντες που κάνουν τεράστια διαφορά στην επίτευξη των στόχων σου

Και συχνά δεν τους δίνεις σημασία (Spoiler: Όχι δεν είναι οι μερίδες του φαγητού, ούτε η προσθήκη λαχανικών και φρούτων).

Υγιεινή διατροφή Istock

Πέρα από τις μερίδες φαγητού, το να γνωρίζεις τι περνάει στο σώμα σου μέσω πρόσθετων συστατικών και θερμίδων, όπως καρυκεύματα και μπαχαρικά, είναι σημαντικό για όποιον θέλει να γίνει πιο υγιής και πιο αδύνατος. Οι λεπτομέρειες στο πρόγραμμά σου μπορεί να κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Δύο λεπτομερείς αλλά και καθόλου ασήμαντες προσθήκες είναι και οι παρακάτω, τις οποίες πολλές φορές προσπερνάμε, μη δίνοντάς τους - λανθασμένα - ιδιαίτερη βαρύτητα. 

"Κάτι που πρέπει να έχεις κατά νου κατά στην προετοιμασία του γεύματος είναι η ποσότητα των ελαίων και των αλάτων που προσθέτεις στο φαγητό σου", αναφέρει ο personal trainer Joshua Bailey. Αυτά τα δύο πράγματα μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο αν θα πετύχεις τους στόχους σου ή όχι. Πολύ συχνά, δεν συνειδητοποιούμε τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στο σώμα, επομένως είναι σημαντικό να έχεις επίγνωση των καρυκευμάτων που προσθέτεις στο φαγητό σου.

Δες εδώ: Πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε και πώς θα μειώσεις το πολύ αλάτι στη διατροφή σου

Πόσο ελαιόλαδο να προσθέτεις στο γεύμα σου; 

Πρακτικά, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στα γεύματά σου θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις περισσότερο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της μερίδας. Μην ξεπεράσεις όμως αυτή την ποσότητα. Προκειμένου να μην ξεφέυγεις στις ποσότητες, φρόντισε να τις μετράς.  

Εάν το φαγητό χωρίς πολύ αλάτι ή ελαιόλαδο σού φαίνεται άνοστο, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα των μπαχαρικών που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο αλλά γεμάτα γεύση, για να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου αλλά και νόστιμο το πιάτο σου.

Διατροφή χωρίς αλάτι: Ενδεικτικό πλάνο για να νιώσεις υγιής και ανάλαφρη

Η συνεργασία με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο ή πιστοποιημένο διατροφολόγο μπορεί να σε βοηθήσει με την προετοιμασία όλων των φαγητών, τα μεγέθη των μερίδων και οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις μπορεί να έχεις όταν θέλεις να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή με επιτυχία. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i