"Αντικαταθλιπτικό" από τη φύση: Το ρόφημα με κρόκο Κοζάνης για καλή διάθεση

Η ακριβής συνταγή της διατροφολόγου.

αντικαταθλιπτικό ροφημα iStock

Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε τις "κλειστές" μας μια μέρα, μια εβδομάδα, ένα μήνα. Κανέναν άλλον δεν θα έπρεπε να απασχολεί η δική μας "κακή" διάθεση, που συχνά αισθανόμαστε λόγω της στρεσογόνας καθημερινότητας, εάν φυσικά δεν επηρεάζεται κανείς από αυτή. Όπως ακριβώς επιλέγουμε να βυθιστούμε στην θλίψη μας ορισμένες στιγμές, έτσι έχουμε το δικαίωμα και την δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτή όταν το επιθυμήσουμε ξανά.

Η μετάβαση αυτή κάποιες φορές μπορεί να μοιάζει δύσκολη. Δεν είναι όμως ακατόρθωτη με την σωστή φροντίδα και υποστήριξη. Εκτός από ανάγκη για μια θετική και "παρήγορη" κουβέντα, ο οργανισμός μας έχει ταυτόχρονα ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που θα τον αναζωογονήσουν, παρέχοντας του αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Το σαφράν, aka κρόκος Κοζάνης, φαίνεται πως έχει την ίδια δράση με τα αντικαταθλιπτικα φάρμακα σε ανθρώπους που πάσχουν από ήπια η μέτρια κατάθλιψη, ενώ παράλληλα φαίνεται πως έχει και αγχολυτική δράση. Βέβαια, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου σε αντίστοιχη δημοσίευση της, ο κρόκος Κοζάνης είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά, την υγεία των ματιών, έχουν αντικαρκινική δράση και μειώνουν τις λιγούρες.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες και έρευνες, μόλις 12 ψήγματα κρόκου είναι υπεραρκετά για να προσφέρουν απλόχερα τα παραπάνω οφέλη στον οργανισμό μας. Όσα δηλαδή χρησιμοποιεί και η διατροφολόγος για να ετοιμάσει ένα "αντικαταθλιπτικό" ρόφημα με σαφράν, κουρκουμά, λίγο μαύρο πιπέρι και νερό. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κουρκουμάς είναι επίσης ένα ισχυρό μπαχαρικό που ξεχωρίζει για την αντιοξειδωτική, την αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση του, προστατεύοντας την καρδιά, τον εγκέφαλο, αλλά και την καλή μας διάθεση από το άγχος και το στρες. Σε περίπτωση που ο κουρκουμάς δεν ταιριάζει τόσο στα γούστα στου, όμως έχεις ανάγκη από ένα "αντικαταθλιπτικό" ρόφημα, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο από τον κρόκο μέσα σε οπουδήποτε πράσινο και μαύρο τσάι ή χαμομήλι.

Διάβασε επίσης: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις φρέσκο χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i