Η απλή συνήθεια στο γεύμα που θα σου εξασφαλίσει μεγαλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Και θα μειώσει το αίσθημα της πείνας.

συνήθεια στο γεύμα iStock

Μπορεί πολλές τροφές να είναι απόλυτα θρεπτικές και να περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όμως, πώς μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απορρόφησή τους; Υπάρχει τρόπος; Μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram, η διατροφολόγος Megan Rossi (@theguthealthdoctor) αποκαλύπτει την απλή συνήθεια που θα σου εξασφαλίσει τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών έως και 15%, αλλά και θα μειώσει το αίσθημα της πείνας σου. Αυτή η συνήθεια δεν είναι άλλη από το να μασάς την τροφή σου περισσότερες φορές, κάτι που πολύ συχνά δεν ακολουθούμε σαν τακτική. 

Αναλυτικά, η ειδικός αναφέρει στην ανάρτησή της: "Υπάρχει μια πτυχή του φαγητού που συχνά παραβλέπεται, αλλά πολλές μελέτες έχουν δείξει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία από το να μασάμε περισσότερο την τροφή μας. Μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition έχουν δείξει μια σειρά από οφέλη:

⭐ Καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών: μια μελέτη έδειξε ότι το μάσημα αμυγδάλων 40 φορές ανά μπουκιά (και όχι δέκα), είχε ως αποτέλεσμα την απορρόφηση 15% περισσότερων θρεπτικών συστατικών.

⭐ Μεγαλύτερη πληρότητα: μια μελέτη έδειξε ότι το μάσημα έχει περισσότερα αποτελέσματα σε χαμηλότερα επίπεδα γκρελίνης στο αίμα (της ορμόνης που διεγείρει την όρεξη).

⭐ Λιγότερη πείνα: η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι το να μασάτε περισσότερο οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα CCK (της ορμόνης που εμπλέκεται στη διατήρηση της πείνας μας μακριά).

⭐ Λιγότερος κίνδυνος υπερφαγίας: το αποτέλεσμα αυτό σήμαινε ότι οι συμμετέχοντες που μασούσαν περισσότερο, έτρωγαν επίσης λιγότερες θερμίδες κατά μέσο όρο. Αυτό δείχνει ότι το μεγαλύτερο μάσημα θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην επίτευξη και διατήρηση του υγιούς βάρους. 

Το περισσότερο μάσημα είναι επίσης πιθανό να βελτιώσει το φούσκωμα και άλλα προβλήματα υγείας του εντέρου λόγω της πιο αποτελεσματικής απορρόφησης και πέψης."

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i