Το λαχταριστό πρωινό της Χριστίνας Μπόμπα συνδυάζει θρέψη και απόλυτη νοστιμιά

Ένας υγιεινός συνδυασμός που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς.

Χριστίνα Μπόμπα

Το πρωινό ως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τους ειδικούς, να περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά που θα γεμίσουν ενέργεια τον οργανισμό, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα βεβαρυμένο με υποχρεώσεις πρόγραμμα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται οι βιταμίνες, οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη, τα καλά λιπαρά, οι υδατάνθρακες κ.α. Ένας συνδυασμός των παραπάνω προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη από την απαιτούμενη ενέργεια, λειτουργώντας προστατευτικά για το σύστημα οργάνων.

Ταυτόχρονα, όπως έχει αποδειχθεί, εάν παραλείπεις συστηματικά το πρωινό ενδέχεται να καταναλώνεις πολλές περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα, επιβαρύνοντας την σιλουέτα σου με περιττά κιλά και λίπος. Αντιθέτως, επιλέγοντας ένα υγιεινό πρόγευμα ικανοποιείς την όρεξη σου για φαγητό, ενώ θέτεις γερά θεμέλια για έξυπνες – ακόμα και τις go to – αποφάσεις όλη μέρα. Σαφώς, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταναλώσεις ένα μεγάλο γεύμα εάν τα πρωινά δεν έχεις συνηθίσει να τρως, ωστόσο ακόμα και μια μικρή ποσότητα θρεπτικών συστατικών είναι ικανή για να λειτουργήσει υπέρ σου. Όπως για παράδειγμα το λαχταριστό πρωινό που προτείνει η Χριστίνα Μπόμπα στους διαδικτυακούς της φίλους.

Διάβασε επίσης: Οι 15 καλύτερες τροφές για το πρωινό - θα σου χαρίσουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά

Η content creator, όντας ιδιαίτερα ενεργή στα social media, αποδεικνύει μέσω των αναρτήσεων της καθημερινά ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής που έχει επιλέξει. Αυτή την φορά, μοιράστηκε με τους followers της το μυστικό που την βοηθάει να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα της. Το τελευταίο δεν είναι άλλο από ένα νόστιμο πρωινό, αποτελούμενο από μια φέτα ψωμιού, ένα άλειμμα όπως μέλι, ταχίνι ή βούτυρο ξηρών καρπών και φυσικά μια ικανοποιητική ποσότητα φρούτων. Οι φράουλες και οι μπανάνες ως κύριος πρωταγωνιστής του γεύματος της περιλαμβάνουν μια σειρά ωφελίμων συστατικών όπως κάλιο, βιταμίνη C και B12, μαγνήσιο και ασβέστιο. Μπορείς να επιλέξεις τα φρέσκα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, σε ένα πλούσιο smoothie ή ένα super bowl με βρώμη και μπαχαρικά.

Χριστίνα Μπομπα
Instagram/@ChristinaBompaTanimanides

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i