Οι δύο πιο αγαπημένες χειμωνιάτικες συνταγές της Marie Chantal

Η γλυκιά και αλμυρή υγιεινή εκδοχή μιας royal κουζίνας.

Μαρι Σανταλ Instagram/@Marie-Chantal G

Για την Marie Chantal Miller, η ενασχόληση με την μαγειρική δεν συνδέεται απλώς με την βιολογική ανάγκη του ανθρώπου για τροφή, αλλά με την δημιουργία και προπάντων με την επιθυμία για ποιοτικότερες επιλογές που οδηγούν στην απόλυτη ευεξία σώματος και πνεύματος. Η σύζυγος του Παύλου Γλύξμπουργκ έχει καταφέρει να διατηρήσει μια κομψή και υγιή σιλουέτα με την πάροδο των χρόνων και έπειτα από την απόκτηση των πέντε παιδιών τους. Το μυστικό της, όπως αποκαλύπτει και η ίδια μέσα από το προσωπικό της blog, είναι η ισορροπημένη διατροφή η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εκπληκτικές ιδιότητες των φυτικών ινών.

Η γνωστή συγγραφέας και σχεδιάστρια ρούχων επιλέγει να καταναλώνει σχεδόν σε κάθε τις γεύμα μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών προάγοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την απώλεια περιττών κιλών, όσο και την βελτίωση της γενικότερης υγείας του οργανισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναφορές της στο προσωπικό της blog "Journal 22" το εν λόγω μοντέλο διατροφής που ακολουθεί δεν την περιορίζει ως προς την κατανάλωση λιγότερο υγιεινών επιλογών, τις οποίες απολαμβάνει να ετοιμάζει η ίδια στην κουζίνα της. Έτσι, οι δύο πιο αγαπημένες, λαχταριστές αλλά κυρίως υγιεινές λιχουδιές είναι οι εξής:

Μακαρονάδα με pesto βασιλικού

Υλικά:

Ζυμαρικά της επιλογής σου

2 φλιτζάνια πλυμένα, φρέσκα φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο ρομάνο

1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (το ελληνικό είναι η προτίμηση της)

1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι (ή φιστίκια)

3 σκελίδες σκόρδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ώσπου να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας – προτίμησε να γίνουν al dente – ετοιμάζουμε το pesto βασιλικού. Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησε το μείγμα πολύ καλά, μέχρι να γίνει απόλυτα λείο. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα και ρίξε από πάνω το pesto βασιλικού, ανακατεύοντας πολύ καλά. Το πιάτο σου είναι έτοιμο.

Pancake με γιαούρτι

Υλικά:

1,5 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι (με πλήρη λιπαρά)

2 αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με τα αυγά, ενώ σε ένα ξεχωριστό μπολ το αλεύρι και τη σόδα. Ρίξε το μείγμα γιαουρτιού/αυγών στο μπολ με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε για να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα είναι εξαιρετικά παχύρρευστο. Βάλε το μείγμα με κουτάλι σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι που έχει ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αναποδογύρισε τις τηγανίτες όταν αρχίσουν να φουσκώνουν λίγο στην επιφάνεια. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και σέρβιρε με μια κουταλιά ελληνικό γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου.

Διάβασε επίσης: Marie Chantal: Η αγαπημένη της διατροφή (+ τι καταναλώνει μέσα σε μία μέρα)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i