Πιπέρι καγιέν VS τσίλι σε σκόνη: Σε τι διαφέρουν τα spicy αυτά μπαχαρικά;

Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα αλλά και η σούπερ πικάντικη γεύση τους μπορεί να σε ξεγελάσουν για την ομοιότητά τους. Ωστόσο, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά μπαχαρικά.

πιπέρι καγιεν istock

Εάν είσαι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, προφανώς και μπορείς να διακρίνεις την διαφορά μεταξύ πιπεριού καγιέν και σκόνης τσίλι, αφού ούτως ή άλλως πρόκεινται για δύο διαφορετικά μπαχαρικά. Βέβαια, κάποιος που προτιμάει κυρίως ήπιες γεύσεις και αρώματα, τα εν λόγω spicy καρυκεύματα μοιάζουν σχεδόν ίδια, με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους αλλά και την σούπερ καυτερή επίγευσή τους να μπερδεύουν τον ουρανίσκο.

Πιπέρι καγιέν vs Tσίλι σε σκόνη: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Το πιπέρι καγιέν έχει μέτρια καυτερή γεύση και προέρχεται ουσιαστικά από τις πιπεριές καγιέν, μια ποικιλία λεπτών, ζαρωμένων, κόκκινων πιπεριών του είδους Καψικόν από την Νότια Αφρική. Οι συγκεκριμένες μικρές πιπεριές χρησιμοποιούνται είτε ολόκληρες, είτε με την μορφή αλεσμένης σκόνης σε πολλές κουζίνες του κόσμου, όπως η ασιατική, η ταϊλανδέζικη, η ινδική, η κορεάτικα κ.α.

Από την άλλη, η σκόνη τσίλι είναι ένα μείγμα πικάντικων μπαχαρικών, με κυρίαρχο συστατικό τις πιπεριές καγιέν. Ουσιαστικά, η σκόνη τσίλι που συναντάμε στο εμπόριο εμπεριέχει ένα mix καυτερών γεύσεων, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο κ.α. Επομένως το πιπέρι καγιέν θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος της σκόνης τσίλι με μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές στα αρώματά τους.

Μπορεί το πιπέρι καγιέν να χρησιμοποιηθεί στη θέση της σκόνης τσίλι ή και το αντίστροφο;

Σε περίπτωση ανάγκης, φυσικά. Ωστόσο τα δύο αυτά μπαχαρικά διαφέρουν καθώς το αλεσμένο πιπέρι καγιέν είναι πολύ πιο καυτερό από τη σκόνη τσίλι, για αυτό και αν το χρησιμοποιήσεις στην θέση της σκόνης ίσως καλύτερα να μειώσεις την ποσότητά της, εάν δεν επιθυμείς ένα ιδιαίτερα καυτερό πιάτο. Μάλιστα, οι πιπεριές καγιέν έχουν έντονη πικάντικη και γήινη γεύση, ενώ η σκόνη τσίλι χαρακτηρίζεται από πιο ήπιες νότες, ανάλογα με το είδος της καυτερής πιπεριάς που θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό.

Διάβασε επίσης: Οι κορυφαίες 10 τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i