Τυρί κρέμα: 4 εναλλακτικές επιλογές με την ίδια βελουδίνη υφή

Απολαμβάνοντας το ίδιο ακριβώς βελούδινο αποτέλεσμα.

τυρί κρέμα iStock

Υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές συνταγές όπου το τυρί κρέμα είτε είναι πρωταγωνιστής, είτε το "κρυφό" υλικό που απογειώνει γευστικά ένα πιάτο. Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνες οι φορές όπου το τυρί κρέμα είναι το υλικό – φάντασμα, γιατί ποτέ δεν θυμήθηκες εγκαίρως να πάρεις από το σούπερ μάρκετ πριν ξεκινήσεις τα μαγειρικά πειράματα στην κουζίνα. Και τώρα τι γίνεται; Η συνταγή σου μπορεί ακόμα να σωθεί και να γίνει ανάρπαστη, αρκεί φυσικά να έχεις ένα από τα παρακάτω είδη τυριών που θα αντικαταστήσουν σε περίπτωση ανάγκης και μη το τυρί κρέμα:

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι όχι μόνο μοιράζεται με το τυρί κρέμα τις ίδιες πικάντικες νότες, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνη Β12. Για αληθινά πλούσια υφή, όπως ακριβώς αυτής του τυριού κρέμας, επίλεξε ένα κλασσικό πλήρες γιαούρτι.

Μασκαρπόνε

Έχεις μασκαρπόνε στο ψυγείο; Τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Το ιταλικό αυτό κρεμώδες τυρί παρασκευάζεται από κρέμα γάλακτος, είναι ελαφρώς πιο γλυκό γευστικά και περιέχει την διπλάσια ποσότητα λιπαρών από το τυρί κρέμα, για αυτό και απαιτείται προσοχή στην κατανάλωσή του. Παρόλα αυτά εάν θέλεις να αντικαταστήσεις το τυρί κρέμα, το τυρί μασκαρπόνε θα σου δώσω το ίδιο λαχταριστό αποτέλεσμα.

Ξινή κρέμα

Η ξινή κρέμα, aka sour cream, είναι επίσης μια καλή επιλογή στην θέση του τυριού κρέμα. Προσδίδει σε κάθε πιάτο μια ανάλαφρη, αέρινη και ελαφρώς υγρή υφή, χωρίς φυσικά να είναι επιβαρυμένη με τις μπόλικες θερμίδες που εμπεριέχονται στο τυρί κρέμα.

Cottage

Με ακόμα πιο χαμηλά λιπαρά και θερμίδες, το τυρί cottage θα λέγαμε πως είναι η υγιεινή εναλλακτική της κρέμας τυριού. Βέβαια η χοντροκομμένη υφή του ίσως να μην είναι εντελώς ιδανική, όπως εκείνη του τυριού κρέμας, όμως έναν το ζεστάνεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέσεις λίγη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά, τότε το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Διάβασε επίσης: Ιδέες για γιαούρτι: 5 ασυνήθιστοι και αλμυροί συνδυασμοί για να το απολαύσουμε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i