Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών που ταιριάζουν τέλεια

Όχι, δεν είναι μόνο το καρπούζι με τη φέτα.

συνδυασμοί φαγητών iStock

Περίεργοι συνδυασμοί φαγητών λοιπόν. Ακούς αυτή τη φράση. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Και δεν εννοώ να αναφέρεις κάτι ακραίο όπως πχ παστίτσιο με κεράσια αλλά εκείνα τα combos που όντως ταιριάζουν και έχουν κάτι να πουν γαστριμαργικά. Καρπούζι με φέτα; Ok. Πεπόνι με προσούτο; Ok και πάλι. Κάτι άλλο όμως; Πιο πέρα από αυτά; Ωραία, διάβασε παρακάτω.

Τηγανητές πατάτες + Παγωτό

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με εκείνον του κρύου με το ζεστό. Θέλεις το πού και το πώς; Δοκίμασε το παγωτό των McDonald's με τις πατάτες των εστιατορίων της αλυσίδας και θα μας θυμηθείς. 

Σοκολάτα + Αβοκάντο

Όχι, δε μιλάμε απλά για την προσθήκη ενός κομματιού σοκολάτας στο πρωινό σου σνακ -δηλαδή το τοστ με αβοκάντο- αλλά για μία γενικότερη διάδραση των δύο προαναφερθέντων υλικών. Η κρεμώδης, βουτυρώδης υφή του αβοκάντο παίζει άψογα το ρόλο της σχεδόν σε κάθε συνταγή με σοκολάτα. Για τους πιο τολμηρούς: Δοκίμασε να φτιάξεις μιλκσέικ.

Φράουλες + Βαλσάμικο

Ένας old-school ιταλικός συνδυασμός που κάνει τη δουλειά κάθε, μα κάθε, φορά. Η αλμυρή αίσθηση του βαλσάμικου ενισχύει τη γεύση της φράουλας, συμπληρώνοντας παράλληλα τη ζουμερή φύση της. 

Τσένταρ + Μηλόπιτα

'Πώς είπατε;', θα μπορούσε να είναι μία λογική απορία που προκύπτει στο άκουσμα αυτού του combo. Τα φρέσκα μήλα με φέτες κίτρινου τυριού είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας και των ΗΠΑ. Σε συνέχεια αυτής της 'παράδοσης' έρχεται η μηλόπιτα με τσένταρ. Γιατί όχι;

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i