Δοκιμάσαμε: Πανεύκολη τραχανόπιτα χωρίς φύλλο

Ένα από τα πιο εύκολα comfort foods που συνδυάζει γεύση, θρέψη, απόλαυση.

τραχανόπιτα iStock

Ο τραχανάς, ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της χώρας μας, έχει επανέλθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, αφού εκτός από πολύ γευστικός είναι και πολύ θρεπτικός. Συνηθίζουμε να τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σούπες (δες εδώ τη συνταγή της διατροφολόγου) όμως μπορείς εύκολα να τον χρησιμοποιήσεις και ως βασικό υλικό για πίτες, ακόμα ένα κλασικό φαγητό μας. Παρακάτω, θα βρεις μια συνταγή για ένα γρήγορο και εύκολο comfort food, που θα λατρέψεις: τραχανόπιτα χωρίς φύλλο. Αποτελείται από υγιεινά υλικά και είναι μια εύκολη λύση, καθώς φτιάχνεται γρήγορα. Παράλληλα, μπορείς να την αποθηκεύσεις σε κομμάτια και να την απολαμβάνεις μέσα στην εβδομάδα. 

τραχανόπιτα

Συνταγή για τραχανόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 3 κούπες ξινό τραχανά
  • 5 κούπες νερό
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα 
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, βάλε το νερό να βράσει και αλάτισε. Πρόρθσε τον τραχανά και άφησέ τον να πάρει μια βράση. Τέλος, συμπληρώνουμε το γάλα, χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία και άφησε τον τραχανά να ψηθεί, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Άφησε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια ρίξε το σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα αυγά, αφού τα χτυπήσεις, τη φέτα, τριμμένη, και ½ κούπα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Λάδωσε ένα ταψί και άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα. Πασπάλισε με τριμμένη φρυγανιά και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50’ λεπτά. 

Εμείς τη δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι. 

τραχανόπιτα

Μια πανεύκολη, οικονομική και πολύ νόστιμη πίτα, ιδανική για πρωινό, σνακ ή ακόμα και κυρίως γεύμα αν συνοδευτεί με σαλάτα. Σίγουρα, πρέπει να τη δοκιμάσεις! 

Συνταγή για τυρόπιτα και οι συμβουλές για να την κάνεις πιο ελαφριά

Εύκολο κριθαράκι για ένα (πολύ) γρήγορο βραδινό τον χειμώνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i