Εύκολο κριθαράκι για ένα (πολύ) γρήγορο βραδινό τον χειμώνα

Αν βαρέθηκες τις σούπες αυτές τις μέρες, αυτή είναι μια τέλεια εναλλακτική επιλογή για ένα ζεστό και comfort γεύμα.

iStock iStock

Τις ημέρες αυτές που οι θερμοκρασίες έχουν πέσει για τα καλά, τα ζεστά γεύματα έχουν την τιμητική τους στα τραπέζια μας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να απολαύσεις τις βραδινές ώρες ένα ζεστό πιάτο φαγητού που θα σε κάνει να νιώσεις θαλπωρή και ζεστασιά και θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει, λίγες ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Η πιο συνηθισμένη επιλογή των ημερών αυτών; Οι σούπες. Όμως, ποιες είναι οι εναλλακτικές τους; Προσωπικά, όταν βαριέμαι με αυτά τα πιάτα, η εναλλακτική μου επιλογή είναι ένα εξίσου εύκολο πιάτο, ένα απλό comfort food που θα το φτιάξεις πανεύκολα και θα σε ικανοποιήσει απόλυτα γευστικά παρά την απλότητά του: το κοκκινιστό κριθαράκι είναι ένα πανεύκολο γεύμα που επιλέγω διαχρονικά να απολαύσω τις μέρες αυτές που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. 

Εύκολο κριθαράκι, το απόλυτο comfort food του χειμώνα 

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και προσφέρει στο σώμα μας την ενέργεια των υδατανθράκων που χρειαζόμαστε. Αν θέλεις ένα ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα μπορείς να επιλέξεις κριθαράκι ολικής άλεσης. Παράλληλα, πρόκειται για ένα εύπεπτο συστατικό, ιδανικό για βραδινό γεύμα, ενώ αν το μαγειρέψεις με αυτό τον απλό τρόπο (με μία απλή κόκκινη σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί) θα αποφύγεις και περιττά λιπαρά. 

Πώς να το φτιάξεις 

  • 120 γρ. ωμό κριθαράκι (Σε αναλογία, θα έχεις 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο, δηλαδή μία μερίδα) 
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας (όταν θέλω ένα ακόμα πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα αλέθω φρέσκιες ντομάτες) 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα άφησε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και τσιγάρισε το κριθαράκι. Ανακάτεψέ το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Άφησέ το να βράσει για περίπου πέντε λεπτά. Όταν θα έχει απορροφήσει σχεδόν τα υγρά του, απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησέ το για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα. Σέρβιρε με τριμμένο τυρί της επιλογής σου. 

Η σούπα ξινού τραχανά που μας προτείνει η δρ Μαρία Ψωμά για απόψε

Πώς κάνω πιο ελαφριά τη φασολάδα - και ποιο είναι το τέλειο συνοδευτικό

Χειμωνιάτικη σούπα βελουτέ με ρεβίθια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i