Η σούπα ξινού τραχανά που μας προτείνει η δρ Μαρία Ψωμά για απόψε

Τι καλύτερο ένα κρύο βράδυ σαν το αποψινό από μια θερμαντική και θρεπτική σούπα που θα μας χορτάσει χωρίς να μας βαρύνει;

σούπα τραχανά istock

Ένα κρύο βράδυ, μια θρεπτική και νόστιμη σούπα είναι το ιδανικό βραδινό γεύμα. Η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά μοιράζεται μαζί μας τη δική της επιλογή και μας προτείνει μία νόστιμη σούπα με τραχανά και λαχανικά. 

Σούπα ξινού τραχανά

  • 150 γρ. ξινός τραχνάς
  • 80 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 50 γρ. καρότο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 μπαχάρια
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 50 γρ. λικέρ μαστίχα Χίου
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2’. Σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας και προσθέτουμε το ζωμό κότας.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμη.

Όταν είναι έτοιμος ο τραχανάς (ίσως, αν αρχίσει να πήζει να χρειαστεί να προσθέσουμε βραστό ζωμό), το περνάμε από το μπλέντερ ή το πιμάρουμε με το ραβδομπλέντερ χειρός.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε, μοιράζοντας το κατσικίσιο τυρί στα πιάτα.

Tip: Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε συχνά γιατί ο τραχανάς έχει την τάση να κολλάει.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i