10 τροφές που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Επιλέγοντας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα θα πετύχεις απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο.

Απώλεια βάρους iStock

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, τα τρόφιμα που επιλέγεις να καταναλώσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Η ενσωμάτωση τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να μειώσεις τις λιγούρες και να παρέχεις στο σώμα σου την ενέργεια που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα σου.

Εδώ θα βρεις 10 τροφές που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου για απώλεια βάρους:

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά: Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε φυτικές ίνες. Η προσθήκη μιας ή δύο μερίδων φυλλωδών λαχανικών στα γεύματά σου  μπορεί να σε βοηθήσει να χορτάσεις χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες.

Γιαούρτι με ρύζι: Είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό για αδυνάτισμα;

Μούρα: Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και στην προώθηση του αισθήματος πληρότητας. Επιπλέον, είναι μια νόστιμη και χαμηλή σε θερμίδες επιλογή σνακ.

Κινόα: Η κινόα είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρος και μαγνήσιο. Είναι επίσης μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσει απότομες αλλαγές στο σάκχαρο του αίματος και μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Άπαχη πρωτεΐνη: Η προσθήκη πηγών άπαχης πρωτεΐνης όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και το τόφου στα γεύματά σου θα σε βοηθήσει να αισθανθείς  χορτάτη, γεγονός που μπορεί να μειώσει την πιθανότητα υπερφαγίας. Επιπλέον, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επισκευή του μυϊκού ιστού.

Όσπρια: Τα όσπρια όπως τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η προσθήκη τους στα γεύματά σου θα σε χορτάσουν, ενώ παράλληλα είναι ένα οικονομικό και ευέλικτο συστατικό.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, τα ζυμαρικά ολικής και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης και να προάγουν τα αισθήματα πληρότητας. Είναι επίσης μια πιο θρεπτική επιλογή από τα δημητριακά όπως το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά.

Ξηροί καρποί και σπόροι: Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι όπως τα αμύγδαλα, οι σπόροι chia και οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Η προσθήκη μιας μικρής μερίδας ξηρών καρπών ή σπόρων στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτη, παρέχοντας παράλληλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι μια τροφή πλούσια σε λιπαρά, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο και βιταμίνη Κ. 

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, που μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του αισθήματος πληρότητας και στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής. Είναι επίσης καλή πηγή ασβεστίου και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πηγή υδατανθράκων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C και κάλιο. Είναι επίσης μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και να προάγει το αίσθημα πληρότητας.

Η ενσωμάτωση αυτών των δέκα τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους απώλειας βάρους, παρέχοντας παράλληλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και προάγοντας τη συνολική υγεία.

Οι δέκα κανόνες για να χάσεις βάρος (και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i