Υγιεινά σνακ για λαμπερό δέρμα: Μια φυσική διατροφή με botox effect

Αυτά τα σνακ συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα.

σνακ για λαμπερό δέρμα iStock

Όσον αφορά τη διατήρηση υγιούς και νεανικού δέρματος, έχει ζωτική σημασία τι καταναλώνεις. Ορισμένες τροφές περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να θρέψουν και να προστατεύσουν το δέρμα από βλάβες, οδηγώντας σε μια πιο λαμπερή και νεανική εμφάνιση. Ακολουθούν μερικές υγιεινές επιλογές για σνακ που μπορούν να προσφέρουν με φυσικό τρόπο botox effect και να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις υγιές, λαμπερό δέρμα.

Ξηροί καρποί και σπόροι
Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι γεμάτοι με υγιή λίπη, πρωτεΐνες και βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι σπόροι κολοκύθας και οι ηλιόσποροι είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και τη μείωση της φλεγμονής.

Ποια σνακ σε χορταίνουν;

Μούρα
Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα.

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι μια υγιεινή επιλογή σνακ που μπορεί να προσφέρει εφέ botox. Περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ενυδάτωση, το πάχος και την ελαστικότητα του δέρματος. Προτίμησε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε πιο υγιές δέρμα. Τα προβιοτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Καρότα και χούμους
Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Συνδύασε με χούμους, που είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπαρών.

Τοστ αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, βιταμινών και μετάλλων. Περιέχει βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και μονοακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής. Άλειψε σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως πουρέ αβοκάντο.

Πράσινα smoothies
Τα πράσινα smoothies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσεις πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες σε ένα εύκολο στην κατανάλωση σνακ. Ανάμειξε το σπανάκι, το λάχανο, το αγγούρι, το μήλο και το χυμό λεμονιού για ένα αναζωογονητικό και θρεπτικό σνακ για το δέρμα.

Υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές σνακ που μπορούν να προσφέρουν επιλογές διατροφής με botox effect και να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις υγιές, λαμπερό δέρμα. Ενσωμάτωσε αυτά τα σνακ στην καθημερινότητά σου και απόλαυσε τα οφέλη ενός υγιούς και νεανικού δέρματος.

Τα κορυφαία πρωτεϊνικά σνακ για ενέργεια όλη μέρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i