Eμμηνόπαυση: 2 τροφές για να καταναλώνεις (+ 1 που πρέπει να αποφύγεις)

Μάθε τώρα ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσεις στην διατροφή σου στην περίοδο της εμμηνόπαυσης

εμμηνόπαυση_διατροφη Istock

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα διευκολύνει τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση και θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα την υγεία σου. Η εμμηνόπαυση είναι μία καθοριστική περίοδος για την ζωή της γυναίκας που χαρακτηρίζεται από ορμονικές αλλαγές και μείωση των επιπέδων οιστρογόνων.

Η μετάβαση προς την εμμηνόπαυση μπορεί να φέρει μια ποικιλία δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως εξάψεις, πονοκεφάλους, άγχος, διαταραχές ύπνου, ευερεθιστότητα και πόνο στις αρθρώσεις. Επιπλέον, η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των οστών, της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Παρόλα αυτά, η σωστή διατροφή κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης μπορεί να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση. Παρακάτω θα βρεις δύο τροφές που πρέπει να προσθέσεις άμεσα στο καθημερινό σου διαιτολόγιο κατά την εμμηνόπαυσή σου, ενώ μία- ακόμη και αν ανήκει στα αγαπημένα σου- πρέπει να την απομακρύνεις άμεσα.

Διάβασε επίσης: Εμμηνόπαυση: 5 συμπτώματα που δεν περίμενες ότι συνδέονταν με το νέο κεφάλαιο στη ζωή σου

Eμμηνόπαυση: 2 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις- Και 1 που πρέπει να αποφύγεις 

εμμηνοπαυση_διατροφη
Istock

Πρωτεΐνη: Προσπάθησε να καταναλώνεις 1-1,2 g πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους καθημερινά για να καταπολεμήσεις την απώλεια μυών που προκαλεί η εμμηνόπαυση. Ενσωμάτωσε στη διατροφή σου πηγές πρωτεΐνης όπως ελληνικό γιαούρτι, σολομό και φασόλια σε φρυγανιές ολικής αλέσεως.

Άπαχο κρέας: Επίλεξε να φας κομμάτια από άπαχο κρέας όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα ή 90% άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, καθώς τα λιπαρά κρέατα μειώνουν τα επίπεδα σερατονίνης, οδηγώντας σε ευερεθιστικότητα.

Ποια τροφή πρέπει να αποφύγεις την περίοδο της εμμηνόπαυσης;

Περιόρισε τα πικάντικα τρόφιμα: Τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν εξάψεις και εφίδρωση. Την περίοδο της εμμηνόπαυσης χρησιμοποίησε ήπια μπαχαρικά όπως βασιλικό, κύμινο, κόλιανδρο και κουρκουμά για να δώσεις γεύση στα γεύματά σου.

Διάβασε επίσης: Φούσκωμα στην εμμηνόπαυση: Πώς θα το αντιμετωπίσεις σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i