Tα άγνωστα οφέλη του βερίκοκου για την επιδερμίδα μας

Τα βερίκοκα, τα αγαπημένα μας φρούτα εποχής δεν είναι μόνο αρωματικά και γλυκά. Πέρα από θρεπτικά και υγιεινά, ξεχωρίζουν για ένα ακόμη σημαντικό όφελος για το δέρμα.

βερίκοκα Istock

Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής, νόστιμα και γλυκά, αλλά και ευεργετικά για την υγεία του δέρματος. Οι κύριες αιτίες που προκαλούν ρυτίδες και καταστροφή του δέρματος είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο ήλιος, η ρύπανση και ο καπνός του τσιγάρου. Η διατροφή μπορεί να είναι σύμμαχος στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις λαμπερή και ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου αυτό το καλοκαίρι. 

Διαβάστε Επίσης

Τα βερίκοκα είναι ανάμεσα στη λίστα με τα πιο ευεργετικά φρούτα του καλοκαιριού, αφού έχει πολλά - άγνωστα - οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας σου. Μπορείς να καταπολεμήσεις μερικές από αυτές τις βλάβες του δέρματος μέσω μιας υγιεινής διατροφής γεμάτης αντιοξειδωτικά, τα οποία παρέχουν φυσικά τα βερίκοκα.

Διάβασε επίσης: Έχουν τα φρούτα πρωτεΐνη;

βερικοκα
Istock

Οι βιταμίνες C και E, που βρίσκονται στα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα σου. Ειδικότερα, η βιταμίνη C προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς ρύπους εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο δίνει στο δέρμα σου δύναμη και ελαστικότητα.

Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου να θεραπεύσει τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και να αποτρέψει τις ρυτίδες.

βερικοκα
Istock

Η βήτα καροτίνη, μια άλλη θρεπτική ουσία του βερίκοκου, μπορεί να προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα. Φυσικά, δεν παραμελείς τη χρήση αντηλιακού, αλλά το τσιμπολόγημα με λίγα βερίκοκα μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία.

Τα βερίκοκα είναι, επίσης, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από τις περιβαλλοντικές βλάβες από το ηλιακό φως, τη ρύπανση και τον καπνό του τσιγάρου. Αυτές οι ενώσεις μπορεί να ωφελήσουν το δέρμα σου και να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Τα βερίκοκα μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου και να λειτουργήσουν ως ασπίδα στους εξωτερικούς παράγοντες της εποχής.

Πρόσθεσέ τα στην καθημερινή διατροφή σου, και χάρισε στο πρόσωπό σου τη λάμψη και την υγεία που του αξίζει.

Διάβασε επίσης: Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα; Ποια είναι πιο θρεπτικά;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i