Να γιατί πρέπει να βάλεις το μηλόξυδο άμεσα στη διατροφή σου

Το μηλόξυδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και ήρθε η ώρα να το βάλεις στη διατροφή σου.

μηλόξυδο_οφελη Istock

Αυτό το μοναδικό ξύδι που παρασκευάζεται από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορείς να το απολαύσεις ως συστατικό στις σαλάτες σου, να το προσθέσεις σε ένα ρόφημα ή απλά να πιεις μια κουταλιά της σούπας μέσα στην ημέρα. Όσοι θέλουν να υποστηρίξουν την υγεία του εντέρου τους, να μειώσουν το βάρος τους και να βελτιώσουν την υγιεινή του στόματος επιλέγουν το μηλόξυδο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Διάβασε επίσης: Πρόσθεσε στο νερό σου 1 από τα 12 φυσικά συστατικά της λίστας και δες την επιδερμίδα σου να λάμπει

Να γιατί πρέπει να βάλεις άμεσα το μηλόξυδο στη διατροφή σου

μηλοξυδο_οφελη
Istock

Θα απορροφάς καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά

Το οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του ξυδιού και είναι ο λόγος για το άρωμα και την μυρωδιά του. Το οξικό οξύ στο μηλόξυδο μπορεί να διεγείρει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα.

Θα έχεις πιο ισορροπημένο σάκχαρο στο αίμα

Τα αποτελέσματα μιας ανασκόπησης και μετα-ανάλυσης έδειξαν ότι η κατανάλωση μηλόξυδου μείωσε σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όταν καταναλώθηκε για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες. 

Θα έχεις χαμηλότερη χοληστερόλη

Η κατανάλωση μηλόξυδου μείωσε σημαντικά την χοληστερόλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν στο BMC Complementary Medicine and Therapies. Φυσικά, αυτή η φυσική θεραπεία θα πρέπει να συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά, εάν ο στόχος σου είναι να έχεις υγιή επίπεδα χοληστερόλης.

Θα χάσεις βάρος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης του 2021 μελέτης που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Exercise Science, όσοι έλαβαν συμπλήρωμα για τέσσερις ημέρες είτε με 30 χιλιοστόλιτρα μηλόξυδο είτε με εικονικό φάρμακο, το συμπλήρωμα του μηλόξυδου συνδέθηκε με σημαντικές μειώσεις στο σωματικό βάρος και σωματικό λίπος.

Θα έχεις λιγότερες καούρες

Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν καούρα επειδή παράγουν πολύ λίγο οξύ στομάχου. Έτσι, η εισαγωγή οξέος (μηλόξυδο) σε αυτό το περιβάλλον μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση. 

Θα έχεις καλύτερη αναπνοή

Η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που ζουν στο στόμα. Και δεδομένου ότι το ξύδι είναι ένας αντιβακτηριδιακός παράγοντας, η κατάποσή του μπορεί να βοηθήσει να προσφέρει κάποια ανακούφιση σε αυτήν την περιοχή. Η οξύτητα του μηλόξυδου μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν είναι εξαιρετικά φιλικό προς τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να δεις βελτίωση στην δυσοσμία του στόματος.

Διάβασε επίσης: Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i