Ναυτία: Τα 9 σνακ και ροφήματα που θα σε βοηθήσουν άμεσα

Η λίστα που θα πρέπει να κολλήσεις στο ψυγείο του σπιτιού σου εάν νιώθεις ναυτία. Όλα είναι τρόφιμα και ροφήματα που βρίσκεις εύκολα στην αγορά.

τασεις_εμετου ndp

Αναγνωρίζεις την δυσάρεστη αίσθηση! Μόλις έφαγες κάτι που δυσκολεύεται το σώμα σου να επεξεργαστεί, είσαι έγκυος ή βρίσκεσαι σε μία στρεσογόνο κατάσταση. Όπως και να έχει, οι τάσεις για εμετό ή η ναυτία είναι ένα σύμπτωμα που έχει πολλά αίτια, και φέρνει μαζί του και άλλα συμπτώματα, όπως οι ζαλάδες, ο πόνος στο στομάχι κ.λπ.

Εμετός ή ναυτία;

Ο εμετός είναι η απότομη αποβολή γαστρικού περιεχομένου από το στόμα και προκαλείται από την σύσπαση κοιλιακών αλλά και αναπνευστικών μυών, ιδιαιτέρα του διαφράγματος. Είναι ένα πολύπλοκο αντακλαστικό που ρυθμίζεται από ένα κέντρο στο εγκέφαλο.

Η ναυτία, ωστόσο, μπορεί και να μην οδηγήσει απαραίτητα στο δυσάρεστο σύμπτωμα, αλλά είναι το ίδιο ανυπόφορη η αίσθηση που προκαλεί στο άτομο. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις ναυτία, τα παρακάτω 9 ροφήματα και σνακ θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις.

9 ροφήματα και σνακ για να αντιμετωπίσεις τη ναυτία

  1. Μήλο ή μπανάνα συνδυασμένο με βούτυρο ξηρών καρπών
  2. Βούτυρο ξηρών καρπών σε κράκερ ή τορτίγια 
  3. Ψωμί με λίγο βούτυρο μήλου από πάνω
  4. Βραστό αυγό με θαλασσινό αλάτι και κράκερ
  5.  Smoothie
  6. Ομελέτα με ένα μικρό αυγό
  7. Πλιγούρι βρώμης ή overnight oats
  8. Γιαούρτι αμυγδάλου
  9. Πουτίγκα Chia

Διαβάστε επίσης: Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας: Πώς θα υποχωρήσουν πιο γρήγορα

 

τασεις_εμετου
istock

Τροφές που πρέπει να επιλέγεις

Μήλο- μπανάνα: Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη, επομένως είναι πιθανό η επιβράδυνση της εντερικής διέλευσης να διευκολύνει την πέψη και να ανακουφίσει τη ναυτία.

Κράκερ: Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο - όπως αλάτι, ψωμί και τοστ - βοηθούν στην απορρόφηση του γαστρικού οξέος και στην ηρεμία του στομάχου.

Ξηροί καρποί: Η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να κάνει τη ναυτία ακόμα χειρότερη, γι' αυτό τροφές γεμάτες πρωτεΐνη, όπως οι ξηροί καρποί, τα βούτυρα ξηρών καρπών - ακόμη και φυστικοβούτυρο, εφόσον δεν είσαι αλλεργική - θα αναπληρώσουν γρήγορα την εξαντλημένη ενέργεια σου και θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τη ναυτία μακριά.

Αυγά: Όπως οι ξηροί καρποί, έτσι και η τα αυγά είναι μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης που θα φέρει άμεσα την ισορροπία στο στομάχι σου, ενώ παράλληλα θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις.

Διαβάστε επίσης: Ναυτία στο ταξίδι: Το tip της ρεφλεξολογίας για να νιώσεις καλύτερα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i