Πρόσθεσε στο νερό σου 1 από τα 12 φυσικά συστατικά της λίστας και δες την επιδερμίδα σου να λάμπει

Ερεθισμοί, σπυράκια, θαμπή όψη. Βάλε τέλος με φυσικό τρόπο και μόνο με ένα ποτήρι νερό.

νερο_οφελη Istock

Αφού είπαμε τι θα βάλουμε στα smoothies μας για να είναι πιο θρεπτικά και χορταστικά, γιατί να μην μετατρέψουμε και το νερό σε ένα μυστικό ομορφιάς για λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα.

Το νερό από μόνο του είναι μία εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, αλλά τι μπορεί να γίνει αν προσθέσεις ένα φυσικό συστατικό για extra λάμψη και καθαριότητα. Τα 12 φυσικά συστατικά της λίστας είναι ικανά να μεταμορφώσουν την όψη σου μια για πάντα, πίνοντας μόνο 0 θερμίδες!

Tελικά, το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ατέλειες δεν είναι όσα βάζουμε πάνω στο πρόσωπό μας, αλλά όσα βάζουμε μέσα στον οργανισμό μας. Το ρητό " η ομορφιά έρχεται από μέσα μας" δεν είναι απλά ένας αστικός μύθος, αλλά μία υπενθύμιση ότι η υγεία ξεκινά από μέσα.

Διάβασε επίσης: 5 "χρυσές" συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου

Πρόσθεσε στο νερό σου 1 από τα 12 φυσικά συστατικά της λίστας και δες την επιδερμίδα σου να λάμπει

νερο_επιδερμιδα
Istock

Για την ενυδάτωση του δέρματος/ανακούφιση του ερεθισμού:

  • Αγγούρι: Η προσθήκη του αγγουριού στο νερό σου ( κομμένες φέτες) όχι μόνο κάνει το αγαπημένο σου νερό πιο απολαυστικό στο μάτι, αλλά καταπραΰνει επίσης τυχόν ερεθισμούς και διπλασιάζει την ενυδάτωση που του προσφέρεις.
  • Αλόη: Γνωρίζουμε την αλόη για τις καταπραϋντικές της ικανότητες στα εγκαύματα, αλλά είναι τόσο καταπραϋντική επειδή είναι έντονα ενυδατική. Πρόσθεσε, λοιπόν, στο νερό σου λίγο χυμό αλόης για εξαιρετικά ενυδατωμένο δέρμα.
  • Ροδόνερο: Αν και είναι δύσκολο να το βρεις, το ροδόνερο λέγεται ότι έχει τεράστια ενυδατικά οφέλη για την επιδερμίδα σου. 
  • Καρπούζι: Το καρπούζι είναι εξαιρετικά ενυδατικό και εμποτίζει το νερό σου με μια τρελά νόστιμη και αναζωογονητική γεύση.

Για καθαρισμό της επιδερμίδας από την ακμή:

  • Λεμόνι: Το λεμόνι όχι μόνο αποτοξινώνει το πεπτικό σου σύστημα, αλλά αποτοξινώνει και το δέρμα σου από ρύπους, υπολλείμματα μακιγιάζ και οτιδήποτε επιβαρύνει την επιδερμίδα σου.
  • Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο λειτουργεί παρόμοια με τα λεμόνια για την αποτοξίνωση των οργάνων του σώματός, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου οργάνου - του δέρματός σου. Πρόσθεσε, λοιπόν, έως και 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό για πιο ήπια γεύση.
  • Μέλι: Μια σταγόνα μέλι έχει εξαιρετικά αντιβακτηριακά οφέλη, και μπορεί να εξαφανίσει το ενοχλητικό σπυράκι και να αποτρέψει να απλωθούν κι άλλα στο πρόσωπό σου.
  • Κανέλα: Η κανέλα βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, με αποτέλεσμα να βοηθά να απαλλαγείς από τα σπυράκια και να αποκτήσεις μια πιο λαμπερή και υγιής επιδερμίδα.

Για αναζωογόνηση του θαμπού δέρματος:

Φράουλες: Όταν προσθέτεις φράουλες στο νερό σου, το νερό απορροφά μέρος της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν, παρέχοντας όλα αυτά τα συστατικά που χρειάζεσαι για να τονώσεις τη λάμψη στο σώμα σου.

Μέντα: Η μέντα βοηθά στην πέψη, η οποία τελικά θα βοηθήσει το δέρμα σου να λάμπει από μέσα προς τα έξω.

Σπόροι Chia: Οι σπόροι Chia είναι μια ισχυρή υπερτροφή γεμάτη με αντιοξειδωτικά και Ωμέγα-3, τα οποία μεταμορφώνουν το θαμπό δέρμα, χαρίζοντας μια πορσελάνινη όψη.

Χλωροφύλλη: Η χλωροφύλλη μπορεί να μην είναι η πιο νόστιμη επιλογή για το νερό σου, αλλά τα οφέλη της για το δέρμα και την υγεία είναι πραγματικά ατελείωτα. 

Διάβασε επίσης: Skin detox: Το καλύτερο καθαριστικό προσώπου με ενεργό άνθρακα για αποτελεσματικό καθαρισμό της επιδερμίδας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i