3 "χρυσές" συμβουλές διατροφής για το πιο λαμπερό δέρμα που είχες ποτέ

Ενσωματώνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα στη διατροφή σου, μπορείς να υποστηρίξεις την υγεία του δέρματός σου και να επιτύχεις την πολυπόθητη λάμψη.

συμβουλές διατροφής iStock

Η επίτευξη υγιούς και λαμπερού δέρματος ξεπερνά τη χρήση ακριβών προϊόντων περιποίησης και την εφαρμογή θεραπειών ομορφιάς. Ενώ αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες παίζουν ρόλο, η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για τη θρέψη του δέρματός σας από μέσα. Ενσωματώνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα στη διατροφή σου, μπορείς να υποστηρίξεις την υγεία του δέρματός σου και να επιτύχεις την πολυπόθητη λάμψη. Ακολουθούν τρεις "χρυσές" διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το πιο λαμπερό δέρμα που είχες ποτέ.

Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση:

Η σημασία της ενυδάτωσης δεν μπορεί να τονιστεί όσο χρειάζεται, όταν πρόκειται για τη διατήρηση υγιούς και λαμπερού δέρματος. Το νερό είναι απαραίτητο για την αποβολή των τοξινών και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένης της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος. Όταν είσαι επαρκώς ενυδατωμένη, το δέρμα σου φαίνεται πιο σφριγηλό, πιο λείο και πιο νεανικό.

► Κάνε συνήθεια να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορείς επίσης να αυξήσεις τα επίπεδα ενυδάτωσης καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό όπως καρπούζι, αγγούρι, πορτοκάλια και φράουλες. Επιπλέον, τα αφεψήματα από βότανα και το νερό καρύδας είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις αντί του απλού νερού και μπορούν να προσφέρουν επιπλέον οφέλη για το δέρμα.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά:

Τα αντιοξειδωτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του δέρματός σου  από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση και το θαμπό δέρμα. Ενσωματώνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου, μπορείς να εξουδετερώσεις αυτά τα επιβλαβή μόρια και να προωθήσεις ένα υγιές, λαμπερό δέρμα.

► Συμπερίλαβε μια ποικιλία από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά στα γεύματά σας, όπως μούρα, σπανάκι, λάχανο, πιπεριές και ντομάτες. Αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με βιταμίνες Α, C και Ε, καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον, τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το πράσινο τσάι είναι επίσης εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών.

Απαραίτητα λιπαρά οξέα για την υγεία του δέρματος:

Τα υγιή λίπη είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας του φραγμού του δέρματός σου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κλείδωμα της υγρασίας και την προστασία του από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία του δέρματος καθώς μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος. 

► Ενσωμάτωσε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί και σαρδέλες), καρύδια, σπόρους chia και λιναρόσπορους. Για τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, συμπερίλαβε πηγές όπως ηλιόσπορους, αμύγδαλα και έλαιο νυχτολούλουδου. Αυτά τα υγιή λίπη όχι μόνο θρέφουν το δέρμα αλλά συμβάλλουν επίσης στη συνολική ευεξία.

Η απόκτηση λαμπερού δέρματος δεν εξαρτάται αποκλειστικά από προϊόντα ή θεραπείες περιποίησης. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματος. Ακολουθώντας αυτές τις τρεις "χρυσές" διατροφικές συμβουλές μπορείς να θρέψεις το δέρμα σου από μέσα, επιτυγχάνοντας το πιο λαμπερό δέρμα που είχες ποτέ. Θυμήσου, η αληθινή ομορφιά ξεκινά από μέσα προς τα έξω και η φροντίδα του δέρματός σου μέσω της σωστής διατροφής είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτόν τον στόχο.

Tips για υγιές δέρμα το καλοκαίρι - Plus: Τι να προσέχεις αν είσαι στην εμμηνόπαυση

Υγιεινά σνακ για λαμπερό δέρμα: Μια φυσική διατροφή με botox effect

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i