Δίαιτα μετά τις διακοπές: Ίσως μία πραγματικά κακή ιδέα

Αν ψάχνεις μία καλή δικαιολογία για να την σταματήσεις (ή ακόμη και να μην την ξεκινήσεις ποτέ), μόλις σου βρήκαμε μία.

διατροφη_κιλα Istock

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να χάσεις μερικά κιλά, αφού οι συνέπειες του υπερβολικού σωματικού βάρους στην υγεία είναι ολέθριες: καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, μειωμένη ανοσολογική λειτουργία, αυξημένο ρίσκο για έμφραγμα και ούτω καθεξής. Κι όμως, ακόμα κι αν πρέπει να χάσεις κάμποσα κιλά σωματικού λίπους, ο ασφαλέστερος τρόπος δεν είναι η δίαιτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αυστηρές δίαιτες επιβουλεύονται την καλή κατάσταση του οργανισμού και της ψυχικής υγείας.

Ένα κουραστικό μονοπάτι, με λάθος κίνητρο

Μπαίνοντας σε ένα κουραστικό, ανηφορικό μονοπάτι που περιλαμβάνει πολλές θυσίες, ο κίνδυνος να μην φτάσεις ποτέ στο τέλος της διαδρομής είναι σχεδόν πάντα υπαρκτός. Το μεγαλύτερο ατόπημα είναι το λανθασμένο κίνητρο. Πιστεύοντας ότι κάτι δεν κάνεις καλά με τη ζωή σου και τις συνήθειες της διατροφής σου, οδηγείσαι στην αυτοτιμωρία.

Σταματάς να τρως και υποφέρεις, με αμέσως επόμενο βήμα την επιστροφή στην υπερφαγία: Να τρως ξανά πολύ (ίσως και περισσότερο από πριν) κι έτσι να μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο, μέσα από τον οποίο δεν "γεννιέται" τίποτε καλό για σένα.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i