Τι προσφέρει το δωρεάν πρόγραμμα "Διατροφή και Υγεία" του Δήμου Αθηνών

Αν χρειάζεσαι τις συμβουλές ενός ειδικού σχετικά με τη διατροφή σου, αλλά το budget σου δεν επαρκεί, το πρόγραμμα "Διατροφή και υγεία" του Δήμου Αθηναίων είναι ιδανικό για σένα. Μάθε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

«Διατροφή και Υγεία» του Δήμου Αθηνών iStock

Μπορεί η σημασία ενός υγιούς οργανισμού, σωματικά και ψυχικά, να θεωρείται συλλήβδην ύψιστη, αυτό όμως δεν περνά αυτόματα από τη θεωρία στην πράξη. Στη λογική ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στους ειδικούς υγείας, και με βάση την αξία της πρόληψης, ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί πρόγραμμα προαγωγής υγείας με τίτλο "Διατροφή & Υγεία" το οποίο παρέχεται δωρεάν στα Πολυδύναμα Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξετάσεις μέτρησης κρίσιμων δεικτών, δημιουργία πλάνου διατροφής και καθορισμού στόχων με τη βοήθεια διατροφολόγων μέσα
από τακτικές συναντήσεις. Σκοπός του είναι η επίτευξη και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και η παροχή σταθμισμένου διαιτολογίου σε άτομα με χρόνια νoσήματα. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην παροχή γνώσεων σε θέματα διατροφής και φυσικής δραστηριότητας με τη συμμετοχή, μάλιστα, σε κλειστή και οργανωμένη ομάδα, ώστε να ενισχυθούν τα άτομα ως προς τη λήψη αποφάσεων και την αλλαγή συμπεριφοράς. Ως προς την καταγραφή των δεδομένων χρησιμοποιούνται ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, δελτίο παρακολούθησης και έντυπο συναίνεσης, τα οποία συμπληρώνονται συστηματικά από τους επαγγελματίες υγείας για όλα τα άτομα τα οποία δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος είναι η παραπομπή σε ψυχολόγο, που συνδράμει στη στήριξη όσων χρήζουν υποστήριξης για την επίτευξη του στόχου τους καθώς και στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών.

Δες εδώ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες

Το πρόγραμμα, υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Υγείας, Εμμανουήλ Καλαμπόκα, πραγματοποιείται από έμπειρους διαιτολόγους - διατροφολόγους σε τέσσερα δημοτικά ιατρεία (1ο, 2ο, 5ο και 6ο):

• 1ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78)

• 2ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου
Σμιθ, Ν. Κόσμος)

• 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Άνω Πατήσια)

• 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4Β, Κυψέλη)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i