Τροφές για μέγιστη απώλεια βάρους

Φτιάξε τα δικά σου homemade γεύματα και ροφήματα, και δες το σώμα σου να αλλάζει χωρίς στερήσεις.

νιτρωδη_ερευνα Istock

Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί όχι μόνο για την ταχύτερη απώλεια κιλών, αλλά και για την συνολική υγεία του οργανισμού σου. Καθημερινά λαμβάνεις πληροφορίες για δίαιτες, tricks και περίπλοκες συνταγές που υπόσχονται την μέγιστη απώλεια κιλών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Και χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε όλα τα παραπάνω, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο απλά από όσο τα φαντάζεσαι. Το πρώτο βήμα για να χάσεις κιλά είναι να δημιουργήσεις ένα διατροφικό πλάνο με λιγότερες θερμίδες από όσο καις. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καταναλώνεις τροφές και ροφήματα που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, ενισχύουν τον μεταβολισμό και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Οι παρακάτω σπιτικές συνταγές είναι τροφές και ροφήματα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου από την άνεση του σπιτιού σου και να ενισχύσεις σημαντικά την προσπάθειά σου για μέγιστη απώλεια κιλών. Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, οπότε το μόνο που μένει είναι να τα προσθέσεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και να δεις λίαν συντόμως τον αριθμό της ζυγαριάς σου να κατεβαίνεις προς τα κάτω.

Διάβασε επίσης: 4 (σημαντικά) πράγματα που έμαθα με τη βοήθεια του διατροφολόγου

Τροφές για μέγιστη απώλεια βάρους

σπιτικες_συνταγες
Istock

Μαγείρεψε με βότανα και μπαχαρικά

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάθε συστατικό που βάζεις στα σπιτικά γεύματά σου παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση του σώματός σου. Η καλή διατροφή είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, και για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ο καλύτερος τρόπος.

Τα βότανα και τα μπαχαρικά πρέπει να γίνουν βασικό μέρος της διατροφής σου, για να δεις το επιθυμητό βάρος στην ζυγαριά. Μια χούφτα καθημερινά βότανα στις homemade συνταγές σου θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου, να μειώσεις την αρτηριακή σου πίεση και να μειώσεις την όρεξή σου, οδηγώντας σε συνολική πτώση βάρους.

Δοκίμασε να ενσωματώσεις αυτά τα βότανα στα καθημερινά σου γεύματα και ροφήματα:

  • Πιπέρι καγιέν (βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και καταστέλλει την όρεξη)
  • Κανέλα (μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, καταστέλλει την όρεξη και επιβραδύνει τη διάσπαση των υδατανθράκων)
  • Κύμινο (προάγει την απώλεια βάρους και επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους)
  • Μαϊντανός (βελτιώνει τον μεταβολισμό του ήπατος, ο οποίος είναι απαραίτητος για την πέψη και την αποθήκευση θρεπτικών συστατικών).

Πιες νερό με λεμόνι και μέλι

Το νερό με λεμόνι και μέλι είναι ένα από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου, είτε θέλεις να χάσεις βάρος είτε όχι. Δεν είναι μόνο κατάλληλο για αποτοξίνωση, αλλά σου δίνει μια ώθηση ενέργειας και προάγει την υγιή πέψη και το ανοσοποιητικό. Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όχι μόνο δρα ως αντιφλεγμονώδες, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Το λεμόνι είναι επίσης φορτωμένο με διάφορα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β6, η οποία μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια.

Είναι η πιο εύκολη συνταγή για ροφήματα που μπορείς να κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου και να ενισχύσεις την προσπάθειά σου για απώλεια βάρους.

Πρόσθεσε σπόρους τριγωνέλλας

Ένα κοινό βότανο της ινδικής κουζίνας, οι σπόροι της τριγωνέλλας, είναι γνωστό ότι θεραπεύει διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και της χοληστερόλης, ενώ μπορεί,επίσης, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Μια μελέτη 12 ανδρών σε διάστημα 14 ημερών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 1,2 γραμμαρίων εκχυλίσματος σπόρων τριγωνέλλας μείωσε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά μέσο όρο κατά 12% και την πρόσληψη λίπους κατά 17%. Οι σπόροι έχουν επίσης εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες σε ποσοστό 45,4% (32% αδιάλυτες και 13,3% διαλυτές), μια εξαιρετική πηγή που σε βοηθά να μειώσεις την όρεξή σου. Έτσι, αν ψάχνεις για ένα βότανο που θα βοηθήσει να μειώσεις την όρεξη σου, και παράλληλα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, οι σπόροι της τριγωνέλλας είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Σκόρδο, σκόρδο, σκόρδο

Εάν σου αρέσει να χρησιμοποιείς το σκόρδο στα πιάτα σου, μπορεί ήδη να ενισχύεις τον στόχο σου να μειώσεις το βάρος σου. Το σκόρδο είναι εξαιρετικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό, για καλό ύπνο και σε βοηθά να χάσεις μερικά επιπλέον κιλά. Αυτό το λαχανικό ενισχύει επίσης το μεταβολισμό σου και είναι γεμάτο με ασβέστιο, βιταμίνες Β6 και C — όλα απαραίτητα για την καύση λίπους-.

Το σκόρδο όχι μόνο ενισχύει το μεταβολισμό, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σου, ομαλοποιώντας την επιθυμία σου για φαγητό. Πρόσθεσε το στα γεύματά σου και δες τον αριθμό της ζυγαριάς σου να κατεβαίνει.

Φάε περισσότερα ωμά λαχανικά

Σε σύγκριση με τα μαγειρεμένα λαχανικά, τα ωμά λαχανικά δεν συρρικνώνονται σε όγκο, επομένως καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι σου. Εκτός από τον όγκο τους, τα ωμά λαχανικά έχουν επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα μαγειρεμένα λαχανικά. Ενώ οι φυτικές ίνες είναι δύσπεπτες, εξακολουθούν να γεμίζουν το στομάχι σου, βοηθώντας να αισθάνεσαι χορτάτη πιο γρήγορα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μάσημα και η διάσπαση των ωμών λαχανικών απαιτεί επίσης χρόνο και ενέργεια, με αποτέλεσμα να καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Δημιούργησε πιάτα με ωμά λαχανικά της αρεσκείας σου ή πρόσθεσε ωμά λαχανικά στα αγαπημένα σου φαγητά, για να λαμβάνεις την μέγιστη ποσότητα των θρεπτικών συστατικών και να ενισχύσεις την προσπάθειά σου για ταχύτερη απώλεια κιλών.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με αβοκάντο και ελάχιστη ζάχαρη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i