Τα 5 κορυφαία σνακ για να πετύχεις αύξηση βάρους

Η αύξηση του βάρους σου πρέπει να γίνει με μια υγιεινή προσέγγιση, ώστε να μη προκαλέσεις προβλήματα στην γενική υγεία του οργανισμού σου.

αυξηση_βαρους Istock

Το υγιεινό σνακ έχει ταυτιστεί μόνο με την απώλεια κιλών, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο στη διαχείριση βάρους και να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις, επίσης, την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σου. 

Το πώς ενσωματώνονται τα σνακ στη διατροφή καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο σε επηρεάζουν. Θα πρέπει να δώσεις προσοχή στην επιλογή των θερμίδων και των θρεπτικών συστατικών και στο χρονοδιάγραμμα του σνακ σου, ώστε να καταφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καθώς μπορεί να επιθυμείς να βάλεις βάρος, αλλά σίγουρα θέλεις να το κάνεις με έναν υγιεινό τρόπο που δεν θα επηρεάσει αρνητικά την συνολική υγεία του οργανισμού σου.

Η αύξηση βάρους επιτυγχάνεται με πλεόνασμα θερμίδων. Θα πρέπει, λοιπόν, να αυξήσεις σταδιακά την πρόσληψη θερμίδων μέσα σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να επιτύχεις υγιή αύξηση του βάρους σου. 


Επομένως, το σνακ μπορεί να βοηθήσει αδιαμφισβήτητα στην αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Η κατανάλωση 300 έως 500 περισσότερων θερμίδων από όσες καις συνιστάται για αργή αύξηση βάρους, κάτι που είναι πιο υγιεινό.

Διάβασε επίσης: 6 πολύ ελαφριά γεύματα 300 θερμίδων που θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Τα 5 κορυφαία υγιεινά σνακ για να επιτυχείς αύξηση βάρους

Ακολουθούν μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις σταδιακά βάρος.


Τοστ βουτύρου αμυγδάλου και μπανάνας

Άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα βουτύρου αμυγδάλου σε φρυγανισμένο ψωμί και στη συνέχεια πρόσθεσε μπανάνες σε φέτες για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ. Αυτό το απολαυστικό σνακ περιέχει περίπου 200 θερμίδες. 

Γιαούρτι με ανάμεικτα μούρα και γκρανόλα

Πρόσθεσε μια χούφτα φρέσκα ή κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα σε ένα γιαούρτι με πλήρες λίπος σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, πασπάλισε από πάνω μια γενναιόδωρη ποσότητα γκρανόλας για τραγανή υφή. Αυτό το σνακ περιέχει σχεδόν 350 θερμίδες. 

 Ρολά από αβοκάντο και καπνιστό σολομό

Πρώτα, πάρε μια φέτα καπνιστό σολομό και άπλωσε πάνω της μια στρώση πολτοποιημένο αβοκάντο. Τύλιξε τον σολομό σφιχτά, κόψε τον σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και στερέωσε τον με οδοντογλυφίδες για ένα νόστιμο και κομψό σνακ. Αυτό το υγιεινό σνακ περιέχει 370 θερμίδες.

Σαλάτα κινόα με ψητά λαχανικά

Για να φτιάξεις μια σαλάτα κινόα με ψητά λαχανικά, ξεκίνησε μαγειρεύοντας 1 φλιτζάνι κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, καβούρδισε διάφορα λαχανικά στο φούρνο και μετά συνδύασε τα με την μαγειρεμένη κινόα, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι για μια χορταστική και θρεπτική σαλάτα. Αυτό το πλήρες θρεπτικό σνακ περιέχει 350 θερμίδες. 
 

Ενεργειακή μπάρα φυστικοβούτυρου και πλιγούρι βρώμης

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι βρώμη, 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο και 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ. Βάλε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για ένα νόστιμο και δυναμωτικό σνακ. Θα έχεις περίπου 12–15 ενεργειακές μπάρες με τις δεδομένες μετρήσεις. Είναι εξαιρετικά βολικό να κόψεις το μείγμα στο επιθυμητό σχήμα και να τις καταναλώσεις μετά το ξεπάγωμα τους. Αυτό το λαχταριστό σνακ θα σου προσφέρει 75 θερμίδες ανά ένα μέτρο κομμάτι μπάρας. 

Διάβασε επίσης: 3 άγνωστα οφέλη του αμύγδαλου που θα σε εκπλήξουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i