Like a veggie | Πώς να βάλεις έξυπνα τα λαχανικά στη διατροφή σου

Έξι δημιουργικοί τρόποι να βάλεις τα λαχανικά στο πιάτο σου, ακόμη κι όταν δεν σου αρέσουν.

λαχανικα_μαγειρικη Istock

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πιεστεί να τρώμε τα λαχανικά μας από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, αλλά δεν ακολουθούμε όλοι αυτήν την πανάρχαια συμβουλή στην ενήλικη ζωή.

Η κατανάλωση των σωστών τύπων τροφών μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στην υγεία και τη ζωή σου. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποια είναι η καλύτερη τροφή για κατανάλωση, καθώς οι τάσεις της διατροφής αλλάζουν συνεχώς.

Τα λαχανικά, ωστόσο, δεν είναι ένα ακόμη trend, αφού η διατροφική και θρεπτική αξία τους είναι αναντικατάστατη. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού, να αποτρέψει ορισμένους τύπους καρκίνου, να μειώσει τον κίνδυνο οφθαλμικών και πεπτικών προβλημάτων και να έχει θετική επίδραση στο σάκχαρο του αίματος.

Η κατανάλωση μη αμυλούχων λαχανικών και φρούτων όπως τα μήλα, τα αχλάδια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορεί ακόμη και να προάγει την απώλεια βάρους. Είναι, ουσιαστικής σημασίας η προσθήκη των λαχανικών στη καθημερινή διατροφή σου τόσο για την υγεία του οργανισμού σου όσο και για την διατήρηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας.

Διαβάστε επίσης: Τα 6 λαχανικά για εύκολο αδυνάτισμα

Βάλε τα λαχανικά στη διατροφή σου με 6 έξυπνους τρόπους

λαχανικα_διατροφη
Istock

Και, αφού διάβασες για χιλιοστή φορά πόσο απαραίτητο είναι να τρως τα λαχανικά σε καθημερινή βάση, τώρα θα βρεις και έξυπνους τρόπους για να τα βάλεις στο πιάτο σου. Οι παρακάτω προτάσεις είναι εναλλακτικοί - και γευστικοί- τρόποι κατανάλωσης των πολύχρωμων διατροφικών "διαμαντιών".

1. Ανακάτεψέ τα στο πρωινό smoothie σου

Ένας υπέροχος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να βγάλεις την ημέρα σου. Πρόσθεσε σε ένα smoothie τα αγαπημένα λαχανικά σου ή αυτά που θα αναπληρώσουν τυχόν ελλείψεις σου και απόλαυσε ένα σούπερ γευστικό ρόφημα.

2. Μετέτρεψέ τα σε πέστο

Ανακάτεψε λαχανικά όπως σπανάκι ή αρακά με τυρί, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς για να φτιάξεις ένα νόστιμο πέστο. Άπλωσε την σπιτική αλοιφή σου σε ψητά κρέατα και ψάρια ή περίχυσε τα ζυμαρικά για να προσθέσεις γεύση- και θρεπτική αξία στα πιάτα σου.

3. Ρίξτα στην αγαπημένη σάλτσα σου

Όχι, δεν παίρνεις τον εύκολο δρόμο στρεφόμενη σε ντρέσινγκ ή ντιπ. Οι σάλτσες από λαχανικά προσθέτουν χρώμα, γεύση και βιταμίνες με τον πιο λαχταριστό τρόπο. Επιπλέον, οτιδήποτε εμποδίζει αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά να χαλάσουν στο ψυγείο σου είναι μια νίκη για το πορτοφόλι και την υγεία σου.

4. Πειραματίσου με νέα λαχανικά

Ίσως, βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια! Επομένως, θέσε ως στόχο κάθε μία εβδομάδα να δοκιμάζεις ένα νέο λαχανικό. Αυτό θα δώσει τον ενθουσιασμό που σου λείπει από την κατανάλωσή τους, και θα διευρύνει τους γευστικούς κάλυκές σου.

5. Δοκίμασε τη λαική αγορά αντί το σούπερ μάρκετ

Η βόλτα στη λαική ή σε έναν κοντινό παραγωγό της περιοχής σου θα είναι μία εμπειρία που θα σε κάνει να εκτιμήσεις τον κόπο που γίνεται μέχρι να φτάσουν τα λαχανικά στο πιάτο σου. Επίσης, θα υποστηρίξεις τους παραγωγούς και θα εξοικονομήσεις χρήματα.

6. Βάλ' τα όλα σε μια μακαρονάδα

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια μακαρονάδα! Βάλε στην εικόνα και κομμάτια πολύχρωμων λαχανικών και έχεις το πιο λαχταριστό πιάτο.

Διαβάστε επίσης: 7 λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις από τη διατροφή σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i