
Η κουακερόπιτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρωινά της Τζίνας Αλιμόνου. Την επιλέγει ειδικά τις ημέρες που έχει μπροστά της ένα γεμάτο πρόγραμμα και γνωρίζει ότι θα καθυστερήσει να φάει το κυρίως γεύμα μου, επειδή την κρατάει χορτάτη για πολλές ώρες.
Η βρώμη που αποτελεί το κύριο συστατικό της κουακερόπιτας, είναι ένα τρόφιμο με υψηλό δείκτη κορεσμού, που προσφέρει ένα αίσθημα πληρότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υγιεινό και ευέλικτο γεύμα
Η κουακερόπιτα αποτελεί ένα σούπερ υγιεινό πιάτο, καθώς είναι πλούσιο σε β-γλυκάνες, φυτικές ίνες που ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, ενώ αυξάνουν και τα καλά βακτήρια στο έντερο. Επιπλέον, η βρώμη είναι πλούσια σε σημαντικά για τον οργανισμό μέταλλα, όπως μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των κυττάρων, των οστών, του νευρικού και μυϊκού συστήματος, αλλά και στον πιο αποτελεσματικό μεταβολισμό του λίπους.
Είναι ένα γεύμα με ουδέτερη γεύση και αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο, καθώς μπορεί να συνδυαστεί τόσο με αλμυρά, όσο και με γλυκά toppings. Η Τζίνα Αλιμόνου γαρνίρει την κουακερόπιτά της με λίγο μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι, ενώ για τα παιδιά της την φτιάχνει συχνά με ακατέργαστο (raw) κακάο και μπανάνα ή άλλα φρούτα.
Πώς να φάω τη βρώμη; 10 συνδυασμοί για πρωινό γεμάτο ενέργεια και γεύση
Συνταγή για κουακερόπιτα
Θα χρειαστείς
- 40 γραμ. (περίπου 5 κ.σ.) νιφάδες βρώμης
- 80ml αμυγδαλόγαλο (ή άλλο γάλα)
- 1 ασπράδι αυγού
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σκεπάζεις το μπολ και περιμένεις 10 λεπτά για να χυλώσει το μίγμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 10 εκατοστών, προσθέτεις ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και το ζεσταίνεις.
- Ρίχνεις τον χυλό στο τηγάνι και τον στρώνεις μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος του.
- Ψήνεις την κουακερόπιτα σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει από κάτω και να προλάβει να ψηθεί καλά μέσα. Τη γυρίζεις με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, για να ψηθεί σωστά και από τις δύο πλευρές.
Shape Tips
- Αντί για γάλα αμυγδάλου, χρησιμοποίησε οποιοδήποτε άλλο γάλα της αρεσκείας σου ή ακόμα και νερό.
- Απόφυγε να προσθέσεις τον κρόκο του αυγού στο μίγμα, γιατί θα δώσει στην κουακερόπιτα γεύση ομελέτας.
- Για οικονομία χρόνου το πρωί, ετοίμασε το μίγμα από το προηγούμενο βράδυ και άφησέ το να χυλώσει στο ψυγείο. Η βρώμη χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να απορροφήσει τα υγρά συστατικά της συνταγής.
Θέλεις να χάσεις βάρος; Αυτή η συνταγή με βρώμη σου εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr