
Το φθινόπωρο είναι εδώ και μαζί του έχει φέρει τις πιο νόστιμες γεύσεις της εποχής. Τα μήλα, τα οποία είναι στην κατάλληλη για κατανάλωση περίοδο, δίνουν μια μοναδική γλυκύτητα και άρωμα που κάνει μοναδικό κάθε πιάτο. Η γκρανόλα "crumble μήλου" είναι η ιδανική συνταγή για να αξιοποιήσεις αυτά τα φρέσκα φρούτα και να δημιουργήσεις ένα απολαυστικό topping για το γιαούρτι σου. Με την τραγανή υφή και τα αρώματα μπαχαρικών, αυτό το crumble θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου σνακ!
Συνταγή για 4 μερίδες
Υλικά
- 4 μήλα Granny Smith, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και κομμένα σε μικρούς κύβους (με τη φλούδα τους)
- ½ κουταλιά της σούπας ανάμεικτα μπαχαρικά (π.χ. κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)
- 2 φλιτζάνια γκρανόλα με ξηρούς καρπούς
- ¼ φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Άλειψε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για να μη κολλήσει το crumble. Πρόσθεσε τα μήλα και τα ανάμεικτα μπαχαρικά, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν τα κομμάτια του μήλου με τα αρώματα.
Τοποθέτησε τη γκρανόλα σε μια πλαστική σακούλα και χτύπησέ την ελαφρά με έναν πλάστη για να γίνει πιο ψιλή και εύθρυπτη. Στη συνέχεια, μετέφερε την "τριμμένη" γκρανόλα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ την με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Άπλωσε το crumble ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα στο πυρίμαχο σκεύος και βεβαιώσου ότι καλύπτει πλήρως την επιφάνεια. Ψήσε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν οι άκρες να γίνονται χρυσαφένιες και τραγανές.
Μόλις το crumble κρυώσει ελαφρά, σερβίρεται με μια γενναία κουταλιά γιαούρτι.
Διάβασε επίσης:
Σπιτική μαρμελάδα μήλου με 2 υλικά
Τούρτα μήλου με 2 μόνο υλικά - δεν χρειάζεται ούτε ψήσιμο
Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη: Φθινοπωρινό σνακ από τη διατροφολόγο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr