
Αυτή η συνταγή είναι το τέλειο παράδειγμα του πώς οι δυο κουζίνες μπορούν να ενωθούν, προσφέροντας έναν υπέροχο συνδυασμό φρέσκων υλικών, αρωμάτων και θρεπτικών συστατικών. Με την ελληνική φέτα, το ελαιόλαδο και τις φακές να δίνουν μια υγιεινή και γευστική διάσταση στα noodles, αυτή η συνταγή γίνεται το απόλυτο comfort food που συνδυάζει την παράδοση με το μοντέρνο στυλ. Ένα ξεχωριστό πιάτο που μας μεταφέρει γευστικά από τη Μεσόγειο ως την Ασία, με κάθε μπουκιά του.
Ελληνική σαλάτα με noodles
* Για 6 πιάτα
Υλικά:
- 250γρ. noodles αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη
- 400γρ κονσέρβα φακές στραγγισμένες,
- 250 γρ. τομάτες μίνι
- 1 αγγούρι
- ½ φλιτζάνι ελιές
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 100 γρ φέτα
Εκτέλεση:
1) Μαγείρεψε τα noodles: Βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα, στράγγισέ τα καλά και ξεπλύν' τα με κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια, στράγγισέ τα ξανά και μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
2) Ετοίμασε το dressing: Σε ένα μπολ, χτύπησε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τα ¾ της ρίγανης. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
3) Συνδυασμός υλικών: Πρόσθεσε στο μπολ με τα noodles τις φακές, τη ντομάτα, το αγγούρι, τις ελιές και το κρεμμύδι. Ρίξε από πάνω το dressing και ανακάτεψε καλά, ώστε όλα τα υλικά να συνδυαστούν.
Στο τέλος βάζεις από πάνω και τη φέτα και είναι έτοιμη η σαλάτα σου!
Διάβασε επίσης:
12 υγιεινά σνακ - δυναμίτες για ασταμάτητη ενέργεια!
Αυτή είναι η ελληνική σαλάτα που αναδείχτηκε πρώτη στον κόσμο
Μεσογειακή διατροφή: Το " κλειδί " της μακροζωίας σύμφωνα με τους επιστήμονες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr